Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

OPGenije – projekt LAG-a Zapadna Slavonija

Nove mogućnosti, znanje i poduzetničke vještine

Nove mogućnosti, znanje i poduzetničke vještine

Provedbom projekta „OPGenije“  na području Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije 30 nezaposlenih osoba steći će kvalifikacije opći poljoprivredni tehničar i agroturistički tehničar  i educirati se za područje digitalni marketing i Poslovni plan za poljoprivrednike.

Projekt „OPGenije“  predstavljen je u Novskoj, nositelj projekta je LAG „Zapadna Slavonija“ Nova Gradiške, a  provoditi će se u suradnji  s LAG-om „ Slavonska ravnica“, Vrpolje, „Posavina“ Brodski Stupnik i  LAG-om „Zeleni trokut“ Lipik. 

Kako je kazala Marijana Vidić Poleto, voditeljica LAG „Zapadna Slavonija“, projekt je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ u iznosu od 1.489.366,47 kuna, a za polaznike je besplatan.

LAG_1

 

–  Polaznici projekta „OPGenije“  stvaraju si preduvjete za pokretanje vlastitog posla čime će postat konkurentniji na tržištu rada. Projekt će se provoditi u Novoj Gradišci, Velikoj Kopanici, Novskoj i Brodskom Stupniku, kazala je voditeljica. Obrazovanje se sastoji od teorijske nastave i stručne prakse, u trajanju godinu dana.

 

 

Potporu realizaciji dali su,  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatski zavod  za zapošljavanje te Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

LAG_3

Upravitelj LAG-a „Zeleni trokut“ , Igor Matek, u čijem sastavu su gradovi, Pakrac, Lipik, Novska, Općina Jasenovac i naselje Janja Lipa, istaknuo je važnost edukacije za nezaposlene koji se žele baviti poljoprivredom, i kako se kroz projekt „OPGenije“  polaznicima želi dati nove mogućnosti , znanje i poduzetničke vještine. Predstavio je i više Mjera koje doprinose razvoju i modernizaciji malih poljoprivrednih gospodarstava.

 

 

 

Provedbu projekta pozdravili su Marija Kušmiš i Siniša Kesić, zamjenici gradonačelnika grada Novske.

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.