Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Održani “7. Dani meda”

Nagrađeni najbolji!

Nagrađeni najbolji!

“7.Dani meda” u Popovači održani su 6. listopada 2018.godine. Manifestacija je to kojoj je cilj promocija pčelarstva i popularizacija pčelinjih proizvoda na području Grada Popovače i Općine Velika Ludina ali i cijele Sisačko-moslavačke županije. Uz izložbeno-prodajne štandove meda i pčelinjih proizvoda, organizirana su i stručna predavanja i ocijenjivanje meda.

 

5

6

8

 

Ovu svečanost otvorio je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec.

 

 

Kako bi se djeca upoznala sa pčelarstvom, alatima koji se koriste te značajkama samog meda. Potom su djeca nacrtala prezentirano, a njihovi crteži su izloženi na ovoj manifestaciji.

 

 

U ime Grada Popovače obratila se Ksenija Tomac-Špoljarić, predstavnica Turističke zajednice Grada Popovača koja je imala samo riječi hvale za sve članove Udruge “Lipa”.

 

 

O ovogodišnjim Danima meda više je rekao predsjednik Udruge “Lipa” Drago Plašćar.

 

 

Tokom cijelog tjedna građani su mogli posjetiti štandove te kušati i kupiti različite vrste domaćeg meda, a također mogli su uživati i u mednom doručku.

 

3

 

Predsjednik Zajednice udruga pčelara Sisačko-moslavačke županije Damir Bukvić istaknuo je kako su iznimno važne ovakve manifestacije dodajući kako će po prvi puta Pčelarska udruga “Metvica” Novska održati sličnu u sklopu proslave Dana Grada Novske, od 19.-21. listopada. Bukvić se također osvrnuo i na ovu pčelarsku godinu.

 

 

Željko Vrbos, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza čestitao je organizatorima na ovakvo divnoj manifestaciji.

 

 

Osvrnuo se i na proizvodnju meda na državnoj razini te problemima na koje pčelari nailaze.

 

 

Ova svečanost bila je i prilika da se uruče priznanja najboljim pčelarima, podijeljene su tri brončane medalje, osam srebrnih i jedna zlatna, Josipu Jelašu, za bagremov med.

 

2

7

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.