Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Nagrada za Vlatku Kovačević

Nagrađena na 15. Svjetskom dječjem natjecanju u haiku poeziji

Nagrađena na 15. Svjetskom dječjem natjecanju u haiku poeziji

U prostorijama HAZU –a u Zagrebu, početkom tjedna  održana je  svečana dodjela nagrada i certifikata, nagrađenima na 15. Svjetskom dječjem natjecanju u haiku poeziji koje organizira, Japanska fondacija namijenjena financiranju međunarodnih projekata s područja kulture i obrazovanja.

Između deset tisuća pristiglih haiku uradaka mladih pjesnika iz cijelog svijeta, rad Vlatke Kovačević, učenice 6.a razreda Osnovne škole Novska, nagrađen je u kategoriji , ilustrirani rad – hajga na temu Živi svijet.

 

HAIKU_05

 

Svečana dodjela  nagrada i certifikata  održana je pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj, a pored Vlatke Kovačević, koja je imala priliku predstaviti svoj rad, nagrade je primilo još 25 učenika iz Hrvatske. Nagrađeni radovi biti će objavljeni u antologiji natjecanja „HAIKU DJECE SVIJETA, knjiga 15“.

Nagrade su uručili veleposlanik Japana, gospodin Keiji Takiguchi, gospođa Akemi Hamazaki, JAL – ova dugogodišnja koordinatorica natječaja, JAL-ov predstavnik gospodin Junji Tanaka te predsjednica Društva hrvatskih haiku pjesnika, gospođa Višnja McMaster.

 

HAIKU_04

 

Zahvaljujući učiteljici Jasni Popović Poje, pjesnikinji i književnici za djecu , nagrade i pohvale članice haiku grupe OŠ Novska, Vlatka Kovačević, Dora Šneperger, Patricija Jelinek kao i najmlađe haiđinke, Ana Kalanja i Sara Sorić, dobivale su i ranijim na susretima haiku pjesnika. Njihovi radovi su objavljivani, u međunarodnim zbornicima i haiku časopisima, u različitim časopisima, zbornicima, antologijama i na internetskim portalima.

 

HAIKU_01

 

– Članice haiku grupe OŠ Novska do sada su primile preko pedesetak nagrada i priznanja, pohvalila je rad učenica Jasna Popović Poje, mentorica grupe i članica Društva hrvatskih i svjetskih haiku pjesnika, Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, a  članica je i Društva hrvatskih književnika.

Zahvaljujući njihovom pjesništvu, i potpori Antonije Murosavljević, duh Japana našao je svoje mjesto i  u Osnovnoj školi Novska.

 

HAIKU_03

 

Čestitamo Vlatki i učiteljici Jasni  i zahvaljujemo se na ustupljenim fotografijama.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.