Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Gradskog vijeće Grada Kutine održalo 14. sjednicu

Nagrade za 2018. godinu dodjeljuju se Đuri Butini i Matiji Sloupu

Nagrade za 2018. godinu dodjeljuju se Đuri Butini i Matiji Sloupu

Gradsko vijeće Kutine na 14. sjednici donijelo je odluku o dobitnicima nagrada grada Kutine za 2018. godinu koje će im biti dodijeljene na Svečanoj sjednici za Dan grada Kutine koja će se održati 10. studenog. O nagrađenima više je rekao kutinski gradonačelnik Zlatko Babić

 

 

 

Vijećnik Stranke rada i solidarnosti, Damir Petravić stavio je svoj mandat u mirovanje, na njegovo je mjesto prisegnuo vijećnik Antun Perolli.

Gradskom vijeću Kutine svoja izviješća su podnijeli ravnatelji kutinskih osnovnih škola i Dječjeg vrtića. Raspravljalo se o stanju u školama i vrtićima, energetskoj obnovi objekata, prehrani i prijevozu učenika, te projektu Škola za život u koji je uključena jedina škola iz Kutine, OŠ Vladimira Vidrića. Ravnateljica škole Snježana Coha objasnila je vijećnicima tijek provedbe eksperimentalnog programa u ovoj školi.

 

g-7

 

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić podnio je izviješće o radu za prvu polovinu godine i nabrojao projekte na kojima se trenutno radi. I dalje kao glavni cilj ističe razvoj gospodarstva, a trenutnu situaciju u proračunu ocijenio je dobrom.

Vijećnici su većinom glasova izglasali 3. rebalans proračuna koji s povećanjem od 2,9 mln kn iznosi oko 134 mln kn, a razloge povećanja odnosno izmjena objasnio je pročelnik za financije Ivan Crnac: „Tri su razloga zbog kojih moramo ići na izmjene proračuna. Prvo moramo osigurati 1,6 mln kn za kupnju uredskog prostora u ulici Kralja P.K. IV u centru 2 (950 m2) od Petrokemije, zatim kupujemo cisternu Vatrogasnoj postrojbi i to će ići kroz zaduženje, a treće u proračun moramo uvrstiti programe POU-a koji se u 100% iznosu financiraju iz EU sredstava“.

 

IMG_0836

IMG_0843

 

Među ostalim izglasan je i prijedlog za provedbu ulaganja u projekt izgradnje dječjeg igrališta u Kutinskoj slatini u sklopu natječaja LAG Moslavina.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.