Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Bira se 19. najuzornija hrvatska seoska žena

Povodom Svjetskoga dana seoske žene

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir u nedjelju 21. listopada u Zagrebu sudjeluje na 19. izboru najuzornije hrvatske seoske žene u organizaciji udruge „Uzorne hrvatske seoske žene“. Petir je tradicionalno već treću godinu zaredom pokroviteljica ovoga izbora koji započinje u 17 sati obilaskom izlagačkog prostora kandidatkinja u Staklenom paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića.

Na ovogodišnjem izboru sudjeluje 20 kandidatkinja iz 13 hrvatskih županija i Grada Zagreba koji je ujedno i domaćin jer je prošlogodišnju titulu najuzornije hrvatske seoske žene ponijela Renata Bedeković iz naselja Jakuševac. Zastupnica Petir za pobjednicu je osigurala put u Bruxelles te posjet Europskom parlamentu.

 

Petir EPP

 

Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu održava se svake godine povodom Svjetskoga dana seoske žene koji se obilježava 15. listopada u onoj županiji iz koje dolazi prošlogodišnja pobjednica. Njegov je cilj promicanje vrijednosti i važnosti žene u ruralnim prostorima kako bi se afirmirala i podigla kvaliteta života, očuvala obitelj i sačuvala kulturna baština. Ovoga je tjedna obilježen i u Europskom parlamentu u Bruxellesu konferencijom u organizaciji zastupnice Petir u suradnji s najvećim europskim udruženjem poljoprivrednih proizvođača COPA. Petir se ulogom seoskih žena bavi od početka svoga mandata i izvjestiteljica je Odbora za prava žena i jednakost spolova o ženama i njihovoj ulozi u ruralnim područjima, a njezino je izvješće Europski parlament prihvatio u veljači 2017.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.