Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Započela 51. Voloderska jesen

Željko Bebek oduševio mnogobrojnu publiku!

Željko Bebek oduševio mnogobrojnu publiku!

Kada se odrežu prvi trsovi grožđa u voloderskim vinogradima, znak je da počinju Voloderske jeseni. Naime, žitelji Sisačko-moslavačke županije već 51 godinu obilježavaju početak berbe grožđa u svojem kraju.

 

3

 

Program obilježavanja 51.Voloderske jeseni započeo je tako jučer podizanjem službene zastave Voloderske jeseni na glavnoj pozornici, nakon čega je uslijedila Smotra dječjih folklornih skupina Moslavine.

Prve večeri ove trodnevne manifestacije otvorene su i dvije izložbe; prodajna likovna izložba “Voloderski bregi 2018.”, izložba Radne terapije NPB Dr. Ivan Barbot i izložba fotografija konjaničkog maratona Udruge uzgajivača arapskih konja u Pučkom domu, te Izložba vina i gastronomskih specijaliteta u Vinskom dvoru.

 

4

5

 

Zadovoljstvo sudjelovanja na izložbi “Voloderski bregi” istaknuo je  Željko Petters, predsjednik Udruge uzgajivača arapskih konja.

 

 

Na otvorenju izložbe gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković zahvalio se svima na pripremi ovogodišnje manifestacije dodavši,

 

 

Na Izložbi vina i gastronomskih specijaliteta predstavili su se brojni izlagači među kojima i Udruga vinogradara i vinara “Škrlet”, Vinarija Florijanović, Vinarija Miklaužić, Udruga škrlet Moslavina  te Udruga “Lujo Miklaužić” Kutina, OPG “Stjepan Posarić”, te KUD “Jelenčanka”.

 

6

 

7

2

 

 

I ovu je izložbu otvorio gradonačelnik Josip Mišković,

 

 

Uz dobru vinsku kapljicu mogli su se kušati i domaći specijaliteti.

 

 

 

Više o dobroj vinskoj ponudi rekao je Gabrijel Kovačić iz Udruge “Škrlet”.

 

 

Ponudu škrleta prezentirao je Janko Kezele iz Udruge škrlet Moslavina.

 

 

O ponudi Vinarije Florijanović više je rekao Ivica Florijanović,

 

 

U večernjim satima program je začinio nastup Željka Bebeka. Uvijek dobro raspoložen Željko i ovoga je puta popričao s nama, malo  o nedavnim koncertima u obližnjim mjestima, malo o atmosferi…poslušajte.

 

 

Svim istinskim ljubiteljima vina i gastronomije  toplo preporučamo da danas i sutra posjete Voloder i sudjeluju u pravom slavlju za svoja nepca uz koncerte Dražena Zečića i grupe Vigor.

 

10

9

811

 

Podsjećamo, kako će se danas u 16 sati održati i svečano otvorenje 51. Voloderske jeseni, nakon kojeg slijedi proglašenje i krunidba Vinske kraljice, folklorni program, prikaz tradicionalnih berbenih običaja i izbor najljepše snehe te stavljanje vola na ražanj.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.