Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Pronalazak veće količine vatrenog oružja, dijelova za oružje i streljiva

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojega se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

U utorak, 11. rujna, u Sisku je temeljem naloga Županijskog suda u Sisku obavljena pretraga doma i drugih prostorija te osobnog automobila osumnjičenog. Pretragom automobila pronađen je revolver i kubura ručne izrade, dok je pretragom objekta pronađena velika količina oružja, streljiva i raznih dijelova oružja, i to: tri prepravljena plinska revolvera, tri prepravljena plinska pištolja, dvije automatske puške, četiri prigušivača, tri kratke strojnice, dvije prerađene kratke strojnice, prepravljeni signalni pištolj, jedna puška s užlijebljenom cijevi, dvije sačmarice, jedan pištolj, kubura ručne izrade, 6.125 komada raznog streljiva, patrona i inicijalnih kapisla te više komada raznih dijelova namijenjenih za proizvodnju oružja, cijevi, dijelova zatvarača i mehanizama za okidanje.

Sve pronađeno od osumnjičenog je oduzeto, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je od 2013. do rujna ove godine, bez ovlaštenja i suprotno odredbama Zakona o oružju posjedovao vatreno oružje, dijelove oružja i streljivo, čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje građanima zabranjeno.

Nakon dovršenog istraživanja 35-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.