Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Predstavljen projekt “Destinacijska atrakcija PP Lonjsko polje – inovativni programi dodatne turističko – ugostiteljske ponude”

Jačanje kompetencije i nova zapošljavanja!

Jačanje kompetencije i nova zapošljavanja!

Projekt Destinacijska atrakcija Park prirode Lonjsko polje – inovativni programi dodatne turističko – ugostiteljske ponude pod motom “Zasladi, odradi i vještine zaradi” predstavljen je na tiskovnoj konferenciji.

 

2

 

Konferenciji su nazočili sgradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, zamjenica gradonačelnika Sonja Repić, pročelnik UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić, v.d. pročelnik UO za financije Ivan Crnac, direktor RA SMŽ SIMORA Mario Čelan, direktor RA MRAV Tomislav Kojundžić, Jadranka Kraljić ispred Ureda za gospodarstvo, regionalni razvoj i fondove EU SMŽ, te ostali suradnici i partneri u projektu.

Jelena Crnac, voditeljica projekta čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Kutina kroz kratku prezentaciju predstavila je projekt „Destinacijska atrakcija Park prirode Lonjsko polje – inovativni programi dodatne turističko – ugostiteljske ponude“.

POU Kutina potpisalo je 10.4.2018. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje kao Posredničkim tijelom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.282.887,50 kn. POU na projektu surađuje s 4 partnera: Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO), Hrvatski zavod za zapošljavanje- Područni ured Kutina, Hotel Kutina d.o.o. i Pentagon, obrt za trgovinu, ugostiteljstvo i usluge.

Specifični ciljevi projekta su poboljšanje stručnih i pedagoških vještina i znanja stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora, odnosno 6 predavača Učilišta i 6 mentora tvrtke i obrta te stjecanje općih kompetencija i vještina 48 pripadnika ciljanih skupina, u sklopu dodatne ponude Parka prirode Lonjsko polje, kroz razvoj i provedbu 2 inovativna programa osposobljavanja: Turističko-ugostiteljski voditelj i Turističko-ugostiteljski slastičar.

 

3

 

Sonja Repić, zamjenica gradonačelnika Grada Kutine i ravnateljica HZZ-a, čestitala je nositelju projekta Pučkom otvorenom učilištu na dodatnom obrazovnom programu koji će kasnije Učilište biti u mogućnosti provoditi i omogućiti građanima da steknu znanje u sklopu ovog projekta.

„Na ovom projektu jako je bitno, osim što će biti osposobljavanja za 48 polaznika, to što ćemo osposobiti i naše predavače unutar učilišta, ali i vanjske stručne suradnike čime jačamo kompetencije, ali i zapošljavamo unutar projekta“, istaknula je Jasminka Molnar, ravnateljica POU Kutina.

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u svom pozdravnom govoru istaknuo je kako je Grad Kutina u suradnji s RA Mrav u fazi realizacije 20 projekta ukupne vrijednosti 60 mil kuna, te da postoji  određeni broj projekta koje aktivne gradske ustanove prepoznaju i zajedno s RA Mrav realiziraju. Gradonačelnik Babić je dodao da ga posebno veseli što su u projekte uključeni novi mladi ljudi koji svojim zalaganjem, inovacijom i trudom ostavljaju zavidne rezultate u svom poslu, te poručio da će se zalagati da im se pruži prilika kako bi dali svoj doprinos i svoje znanje za budući razvoj Grada Kutine. Čestitao je svima na uspješnom startu projekta i poželio uspjeh u daljnjim planovima i realizacijama.

 

1

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.