Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Od prve ideje do niza uspješnih projekata

Pogledi – Novi svijet – dvadeset godina, promocija knjige 17. rujna u Hotelu Panonija Sisak

Pogledi - Novi svijet - dvadeset godina, promocija knjige 17. rujna u Hotelu Panonija Sisak
Novi svijet, udruga za djecu i mlade nevladina je, neprofitna organizacija osnovana u Sisku, 1997. godine s misijom izvaninstitucionalne podrške ispunjenijem, zdravijem i sretnijem odrastanju djece i mladih.

98

 

Djelovanje udruge obuhvaća izvaninstitucionalno obrazovanje, prevenciju svih oblika ovisnosti i promicanje zdravih stilova života, demokraciju, ljudska prava i razvoj civilnog društva, promicanje volonterizma i humanitarizma, kao i sva ostala područja u kojima vjeruju  da mogu unaprijediti ulogu i položaj djece i mladih.

 

9

 

Svi  programi sistematizirani su u nekoliko tematskih cjelina (tzv. programskih platformi).

 

105

 

Dinamika i opseg realizacije pojedinačnih projekata ovisi o cijelom nizu različitih čimbenika, ali prvenstveno, o odnosu aktualnog stanja uočenih potreba i raspoloživih izvedbenih resursa.

 

35

 

Od osnutka do današnjih dana su  članovi, prijatelji, suradnici i volonteri osmislili, organizirali i uspješno proveli više od 100 izvornih, samostalnih projekata, s ukupno oko 1500 različitih događaja i izravnih terenskih akcija.

 

6

 

Novi svijet danas je prepoznati predstavnik civilnog sektora i respektabilni dionik javnog društvenog života s cijenjenim i popularnim programima i jasnom razvojnom strategijom, u lokalnom i globalnom okruženju.

 

pgd-cover-pro

 

Ovoga ponedjeljka, 17. rujna s početkom u 19 i 30 u Hotelu Panonija promovirat će knjigu Pogledi – Novi svijet – 20 godina u kojoj su, kako kaže predsjednica ove udruge Lidija Tomljenović Kovačić pokušali, od onih koji su na različite načine bili uključeni u programe i projekete Novog svijeta doznati kako je njima bilo surađivati s udrugom i kako su oni doživjeli projekte koji su tijekom proteklih godina realizirani.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.