Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povećan broj žrtava!

Povećan broj žrtava!

U spomen na 22. rujna 1999. godine kada je pomahnitali muškarac na zagrebačkom Općinskom sudu iz vatrenog oružja ubio svoju suprugu, njenu odvjetnicu i sutkinju, dok je jedna službenica suda teže ozlijeđena, svakog se 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

 

IMG_20180922_085811

 

Povodom 19. obljetnice njihove tragične pogibije policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s partnerima: Centrom za žene „Adela“ Sisak, nadležnim centrima za socijalnu skrb, dr. sc. Dašom Poredoš Lavor iz tvrtke „Novi život“ Sisak, Top termama Topusko, Gradskim društvom Crvenog križa Hrvatska Kostajnica, Srednjom školom Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica te Osnovnim školama Sunja i Glina, na području Sisačko-moslavačke županije proveli su niz aktivnosti.

 

IMG_20180922_090614

 

Informirani  su građani na info –pultovima u Top termama Topusko, Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji,  Trgu bana Josipa Jelačića u Dvoru, na Gradskoj tržnici u Kutini, na Gradskoj tržnici u Sisku te na Trgu Dr. Franje Tuđmana u Novskoj. Također, provedene su  i edukativne radionice u Osnovnoj školi Sunja, Osnovnoj školi Glina te Srednjoj školi Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica.

 

IMG_20180922_091647

 

Na Gradskoj tržnici u Sisku ovu akciju podržala je i Sisačko-moslavačka županija. Više o današnjem obilježavanju rekao je zamjenik župana Ivan Celjak.

 

 

Senka Filipović, predsjednica Centra za žene „Adela“ istaknula je cilj današnje akcije te rekla nešto više o djelovanju samog Centra.

 

 

Filipović je istaknula kako ovaj Centar ne bi mogao raditi bez financijskih sredstava Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska i Grada Petrinje, te kako se nada da će se i ostali gradovi i općine pridružiti i pomoći radu Centra.

 

 

Ovu akciju podržao je i HNS. Više je rekla predsjednica HNS-a Grada Siska, Adelina Ivković.

 

 

Ivković je istaknula i kako HNS Sisak ima iznimno uspješnu suradnju sa većinom udruga civilnosg društva na području Siska, a između ostalog i sa Centrom za žene „Adela“.

 

 

Dodavši kako se iskreno nada da će Grad Sisak izdvojiti veća sredstva za rad Centra za žene i raditi na prevenciji nasilja u obitelji.

 

IMG_20180922_091550

IMG_20180922_091719

IMG_20180922_091912

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.