Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

GO UHDDR Siska protiv Bajaginog koncerta u Sisku

Branitelji traže očitovanje organizatora

Branitelji traže očitovanje organizatora

Temeljem niza uznemirujućih natpisa na društvenim mrežama i portalima o navodnim gotovim optužnicama protiv hrvatskih branitelja, na proširenom sastanku gradskog odbora GO UHDDR grada Siska održanog dana 10. rujna 2018. godine s početkom u 19:00 sati donosimo sljedeće priopćenje za medije, stoji u Priopćenju GO UHDDR grada Siska koje prenosimo u cijelosti:

“Povodom najavljenog koncerta Momčila Bajagić-Bajage na manifestaciji Dani piva u Sisku dana 15. rujna 2018. godine mi, hrvatski dragovoljci, koji smo prvi stali u obranu Republike Hrvatske protiv četničke horde, smatramo kako je neumjesno dovoditi ovakve umjetnike iz susjedne nam zemlje, a koji je tijekom Domovinskog rata pjevao četničkim hordama i na taj način ih bodrio.

Sisak je grad hrvatskih pobjeda i ponosni smo na njega. Kao borci za slobodu u Domovinskom ratu u miru promičemo toleranciju i slobodu-ne širimo mržnju, ali smatramo kako je ovo previše s obzirom na okolnosti, s obzirom da naše majke, očevi, djeca još uvijek tragaju za 1500 osoba nestalih u Domovinskom ratu. Smatramo da u Hrvatskoj imamo dovoljno odličnih pjevača i grupa koje se može angažirati na manifestacijama kao što je gore navedena.

Željeli bismo dobiti očitovanje tko je pozvao imenovanog pjevača u grad Sisak dan prije obilježbe pogibije našeg heroja iz Domovinskog rata Marijana Celjaka. Općenito, u mjesecu rujnu obilježavamo obljetnice najvećih stradavanja civila, hrvatskih branitelja i gradova i mjesta u Domovinskom ratu.

Tražimo zabranu nastupa Momčila Bajagića-Bajage, isključivo zbog njegovog nastupa tijekom Domovinskog rata kojim je bodrio ionako krvoločne horde četnika.”


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.