Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Dan branitelja grada Siska

3. rujna 1991. godine osvojena je prva vojarna JNA – sisačka Barutana

3. rujna 1991. godine osvojena je prva vojarna JNA - sisačka Barutana

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljimna Trgu dr. Franje Tuđmana i Središnjeg križa na gradskom groblju u Sisku započelo je obilježavanje 03. rujna – Dana branitelja grada Siska u spomen na 03.rujna 1991. godine kada je osvojena prva vojarna u Hrvatskoj, sisačka Barutana .

 

b

 

Počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odale su obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici Županije, Grada, PU SMŽ, braniteljskih udruga i predstavnici političkih stranaka.

 

b2

 

Molitve kod Središnjeg križa predvodili su imam Alem,ef. Crnkić i Ivan Grbešić, župnik župe Pohoda blažene djevice Marije u Sisku

 

b5

 

O značaju 03. rujna 1991. i  zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak

 

 

Domovinski rat pokazao je i ono zlo lice, ali hrvatski branitelji u  Domovinskom ratu pokazali su što su istinite vrijednosti za koje su položili svoje živote, rekao je Celjak

 

 

U sklopu obilježavana ovoga dana otvorena je i zložba fotografija „Misija novinar“. Izbor je to iz donacije fotografskih negativa Vladimira Pajtlara, novinara „Jedinstva“ i „Sisačkog tjednika“ Gradskom muzeju Sisak.

 

b3

 

Druga je to izložba u nizu iz ciklusa „Sisačka bojišnica – okom fotografa“ posvećena fotografiji u Domovinskom ratu. Napravljen je izbor od 80 fotografija od preko 1200 snimaka. Negativi predstavljeni na izložbi obuhvaćaju razdoblje od 1992. do 1997. godine.

 

bar

U ovoj su prihodi uručene i posbne zahvale Nikoli Vladio Furlanu- Sandokanu, 101.br. HV-e , Draženu Štrbencu, Saši Smiljaniću, posthumno Osmanu Muratagiću, zatim Željku Franiću, Milanu Ivaniševiću, Boži Budimiru i Ivici Pandži Orkanu.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.