Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Aktivnost Crvenog križa Novska

Upisani u Registar kao posrednik u doniranju hrane

Upisani u Registar kao posrednik u doniranju hrane

Gradsko društvo Crvenog Novska od nedavno je upisano u Registar Ministarstva poljoprivrede, kao posrednik u doniranju hrana.

Prethodnih godina CK Novska i vrijedni volonteri  dijelili su građanima na desetke tona raznog voća, najčešće jabuke i mandarine,  koje su im donirala Obiteljsko poljoprivredna iz Hrvatske. Nakon upisa u Registar, dobiveno je i Rješenja Ministarstva zdravstva za korištenje odgovarajućih prostora za spremanje i čuvanje hrane.

 

 

– Ovim projektom višak hrane, poljoprivrednih i voćarskih proizvoda prema našim popisima usmjeriti ćemo prema korisnicima. Sada osim voća, možemo prikupljati od trgovačkih lanaca i trgovina, viškove hrane ili proizvode koji su pri isteku roka.  Tako se hrana više neće bacati, a CK Novska omogućiti će brzu distribuciju dobivenih proizvoda i hrane, rekao je Zoran Prpić, ravnatelj CK Novska.

 

Europska unija  potiče države članice da na ovaj način raspolažu s hranom, ali da  se pritom „poštuju svi europski propisi i ne ugrožava sigurnost hrane ni zdravlja primatelja donacija“, pridržavajući se donesenog Pravilnika koji obvezuje da se hrana mora donirati najmanje sedam dana prije isteka roka

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.