Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

2,5 milijuna kuna za energetsku obnovu DV “Maslačak”

Ugodniji i kvalitetniji boravak, ušteda energije

Ugodniji i kvalitetniji boravak, ušteda energije

Ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina, Sandra Todorov, potpisala je Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva na dostavu projektnog prijedloga pod nazivom „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ za objekt DV „Maslačak“.

 

vrtic-maslacak-kutina

 

Dječji vrtić Kutina uz pomoć Razvojne agencije Mrav prijavio je projektni prijedlog energetske obnove objekta „Maslačak“ Dječjeg vrtića Kutina pri Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja. Projektna vrijednost obnove Dječjeg vrtića Kutina objekta „Maslačaka“ je procijenjena na 4.318.119,00 kn, te se Odlukom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dodjeljuju sredstva u visini od 2.595.202,96 kn ili 60 % sukladno prihvatljivim troškovima od 4.258.311,50 kuna. Obuhvaćene mjere energetskom obnovom su povećanje toplinske zaštite vanjskog zida i krova, zamjena vanjske stolarije, izvedba solarne elektrane, zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja, uvođenje sustava automatizacije i upravljanja zgradom, uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode i kontrolnih mjerila energenata i vode.

„Posebno nas veseli što ćemo obnoviti vrtić koji se nalazi u centru Grada Kutine u kojem će se tada djeci omogućiti ugodniji i kvalitetniji boravak, a pritom će se ostvariti i znatna energetska ušteda do čak 60%“, istaknuo je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić te dodao kako je u tijeku energetska obnova na četiri zgrade tri osnovne škole i objektu DV „Neven“  sveukupne vrijednosti 16 milijuna kuna.

Od 1979. godine kada su na zgradi objekta Maslačak nadograđene jaslice i dvorana, do danas nije bilo ulaganja, rekla je Sandra Todorov, ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina dodavši,

 

 

 

„S obzirom koliko se ulaže u posljednje vrijeme u kvalitetu naših osnovnih škola kao i u kvalitetu dječjih vrtića, svakako opravdavamo status Kutina Grad prijatelj djece“, zaključio  je gradonačelnik Babić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.