Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U Galdovu odigran prvi Memorijalni malonogometni turnir “Tomislav Skender”

Kod spomenika poginulim braniteljima položeni vijenci i zapaljene svijeće

Kod spomenika poginulim braniteljima položeni vijenci i zapaljene svijeće

Udruga dragovoljaca Domovinskog rata Galdovo 1990. pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije organizirala je prvi Memorijalni malonogometni turnir „Tomislav Skender“.

Turnir je organiziran u sjećanje na prvog poginulog Galdovčanina u Domovinskom ratu  Tomislava Skendera koji je poginuo na bojišnici u Sunji. Prije turnira kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima obitelj Skender i obitelji poginulih hrvatskih branitelja, te izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće.

 

P2420583

 

Predsjednik Udruge Josip Brodarac

 

 

S područja Galdova poginulo je šest hrvatskih branitelja, a bili su tijekom Domovinskog rata na položajima u Sunji i Komarevu. Upravo u Galdovu formirane su i prve specijalne jedinice i ZNG, kao i 57. samb, podsjetio je Brodarac.

P2420602

Počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali su sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak.

 

P2420589

 

U ovoj je prigodi sisačko-moslavački župan podsjetio na veliku ulogu hrvatskih branitelja u obrani RH

 

 

Žrtve ne smijemo zaboraviti, rekao je župan Žinić, posebno izražavajući zahvalnost obiteljima koje su ostale bez svojih najmilijih

 

 

Na prvom Memorijalnom turniru „Tomislav Skender“ sudjelovalo je šest ekipa veterana, ŠNK-a„Frankopan“ Galdovo, TŠK-a Topolovac, BSK-a Budaševo, veterani Sunje, Tomćevog puta i ekipa SMŽ.

 

P2420654


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.