Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Proteklog tjedna zabilježena 43 kaznena djela

Deset slučajeva krijumčarenja preko državne granice

Deset slučajeva krijumčarenja preko državne granice

U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena  43 kaznena djela, od kojih su 24 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 14 kaznenih djela, devet na području Kutine, sedam na području Novske, pet na području Gline, četiri na području Petrinje, dva na području Gvozda te po jedno na području Sunje i Dvora.

Zabilježeno je 17 krađa, deset prijetnji, šest oštećenja tuđe stvari, pet teških krađa te po jedno razbojništvo, utaja, tjelesna ozljeda, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i povreda iz socijalnog osiguranja. Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda zabilježeno je njih 14, od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji.

Na prometnicama su se dogodilo 30 prometnih nesreća i to 13 na području Kutine, devet na području Siska, po tri na području Petrinje i Novske te po jedna na području Gline i Gvozda, dok na području Sunje, Dvora i Hrvatske Kostajnice prometne nesreće nisu evidentirane.

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirana je jedna nesreća s poginulom osobom u kojoj je jedna osoba (traktorist) smrtno stradala, zatim šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a 16 osoba lakše, dok je u 23 nesreće nastala samo materijalna šteta.

Proteklog tjedna zabilježeno je deset slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo pet bosanskohercegovačkih, po dva švedska i slovenska te jedan hrvatski državljan.

Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 23 komada tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu kod sebe imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, zatim  92 kutije cigareta, 0,5 kilograma duhana, 25 litara alkoholnog pića, 180 litara piva te po jedan nož, teleskopsku palicu i raspršivač s nadražujućom tvari.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.