Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Škole započinju s radom 3. rujna!

Energetska obnova i dalje se provodi!

Energetska obnova i dalje se provodi!

U Gradu Kutini održana je tiskovna konferencija na temu aktivnosti energetske obnove DV“Neven“, te osnovnih škola Banova Jaruga, Mate Lovraka i Stjepana Kefelje.

Projekt energetske obnove ovih pet zgrada, odnosno 4 škole i vrtića, vrijedan je 15 milijuna kuna, od čega je 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU, 3 milijuna kuna će izdvojiti Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, dok će 5 milijuna kuna će biti osigurano iz gradskog proračuna.

 

3

 

Više o aktivnostima koje se provode u sklopu energetske obnove rekao je gradonačelnik Zlatko Babić,

 

 

Gradonačelnik Zlatko Babić sa suradnicima i ravnateljima objekata u projektu energetske obnove, obratio se sugrađanima, prvenstveno roditeljima i učenicima koji će biti korisnici ovih objekata s početkom nove školske godine koja počinje 03.09. u ponedjeljak kako bi ukazali da će nova školska i vrtićka godina započeti s navedenim datumom gdje će se pritom nastava odvijati nesmetano unatoč  vanjskim građevinskim radovima, dok će se unutarnji radovi privoditi kraju vikendima.

 

5

 

Babić se osvrnuo i na upise u koji su u tijeku,

 

 

Također, gradonačelnik je istaknuo kako i dalje postoji potreba gradnje novog dječjeg vrtića, jer liste čekanja još uvijek postoje.

U ime ravnatelja OŠ obratila se Vedrana Banda, ravnateljica OŠ Mato Lovrak koja je istaknula kako se radi o povijesnom trenutku,

 

 

Naglasila je tako ravnateljica Banda i kako su u svim osnovnim školama svi radovi koji su bili neophodni završeni ili su pred završetkom.

 

 

U novoobnovljeni objekt DV „Neven“ kreće 150 mališana, istaknula je ravnateljica Sandra Todorov. Tamo su unutarnji radovi pri završetku,

 

 

Zahvalila se pritom roditeljima na razumijevanju što su istrpili radove koji su započeli u lipnju, te ih poziva na razumijevanje da izdrže i rujan prilikom dovođenja i odvođenja djece koja su u sigurnom, zaštićenom prostoru pod budnim nadzorom odgojiteljica. Zahvaljuje se i Gradu Kutini ističući kako je ovo najveća investicija koja se odvijala prilikom dosadašnjih investicija na kutinskim vrtićima, te za slijedeću godinu najavila energetsku obnovu na objektu DV“Maslačak“.

„To su svakako najveći hvalevrijedni projekti koji su se uopće provodili. Naš vrtić ove godine slavi 55 godina i kako je sagrađen 1963. tako se u te objekte nije ulagalo do sada i za godinu-dvije Grad Kutina može reći da ima sve objekte dječjih vrtića energetski učinkovite i nove, a postoji mogućnost da za dvije tri godine zablistamo s novim i velikim objektom dječjeg vrtića koji se planira izgraditi“, istaknula je Sandra Todorov, ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina.

Mišel Novosel, voditelj odsjeka za razvoj i upravljanje projektima istaknuo je da energetske obnove obuhvaćaju sve vrste građevinskih radova na svim školama.

 

 

Sanja Marčec, ravnateljica OŠ Banova Jaruga rekla je nešto više o tijeku radova na toj školi,

 

 

Marčec je također istaknula da je završena rekonstrukcija krovišta na PŠ Janja Lipa, te da je u tijeku i hidrantska mreža za izvođenje vodovoda unutar škole. „S obzirom da smo rubna škola na području Grada Kutine zadovoljni smo što se ulaže i što će standard djece u našoj školi biti bolji“ – dodala je Marčec.

Planirani rok za završetak radova na energetskoj obnovi 5 zgrada je do kraja godine.

 

1

 

Po završetku tiskovne konferencije, obišli smo radove na OŠ Stjepana Kefelje. Više o tijeku radova koji su u punom jeku rekao je ravnatelj Ivica Petrović,

 

 

Podsjetivši pritom kako po ugovoru, radovi moraju biti završeni do 18.prosinca, no, većina radova, ovih glavnih, bit će završena tokom rujna.

 

2

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.