Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Ovogodišnje Kupske noći u znaku 110 godina filma u Sisku!

Od 31. kolovoza do 1. rujna na Šetnici Slave Striegla

Od 31. kolovoza do 1. rujna na Šetnici Slave Striegla

Ovogodišnje Kupske noći održavaju se od 31. kolovoza do 1. rujna 2018. godine u Sisku na prostoru Šetnice Slave Striegla. Manifestacija Kupske noći ove je godine u znaku 110 godina filma u Sisku.

Kulturna, sportska i zabavna događanja omogućit će posjetiteljima da dožive jedinstven doživljaj života na rijeci.

Tijekom prvog dana manifestacije posjetitelji i sudionici mogu se okušati u vožnji “Kupske alke”, jedinstvenog sportskog natjecanja, pogledati kratke filmove o Sisku nekada i danas, čuti zanimljivu priču o brodu Biokovo, uživati u prekrasnom spotu i klapskoj pjesmi Kolapjana ili zaplesati uz zvukove popularne filmske glazbe.

Drugog dana manifestacije održava se „Šikljada – veslački dvoboj kupskih čamaca“. Četveročlane posade borit će se jedna protiv druge na stazi duljine 200 metara. Sisački Lađari osigurali su šiklje i vesla za natjecanje.

U popodnevnim satima posjetitelji mogu pogledati “Aero show” u sklopu kojeg će letači izvoditi zahtjevne manevre letenja koritom rijeke Kupe, a u završnici večeri pozdraviti pobjednike dvodnevnih sportskih događanja te uživati u nastupu ženske klape Lađarice i popularne mlade kantautorice Mie Dimšić.

Projekcija kratkih filmova, koncerti atraktivnih izvođača, animacijske igre i zabava za djecu te vatromet i puštanje papirnatih lanterni obilježit će i ove Kupske noći.

Dođite i doživite spoj tradicije, kulture i sporta, na obalama rijeke koja živi u nama.

 

CITY light-1


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.