Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Dan Općine Hrvatska Dubica

Obilježavanje započelo polaganjem vijenaca za poginule hrvatske branitelje

Obilježavanje započelo polaganjem vijenaca za poginule hrvatske branitelje

Kod Središnjeg križa na mjesnom groblju u Hrvatskoj Dubici položeni su vijenci žrtvama Domovinskog rata, čemu su nazočili načelnica Općine Hrvatska Dubica Ružica Karagić, te zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak.

 

P1210811

P1210828

 

Općina Hrvatska Dubica  prva je oslobođena Općina u vojno-redarstvenoj operaciji “Oluja” i 4. kolovoza na dan oslobođenja slavi Dan općine, rekla je načelnica Ružica Karagić

 

 

Hrvatska Dubica je žrtva ne samo stradavanja tokom Domovinskog rata, već i velikog odlaska mladih, istaknuo je zamjenik župana Ivan Celjak

 

 

 

P1210829

P1210820

P1210832

 

Nakon polaganja vijenaca i Svete mise održana je i Svečana sjednica Općinskog vijeća.

U nastavku proslave Dana Općine večeras s početkom u 19 sati održat će se Memorijalni turnir u malom nogometu, te zabavni program uz TS Ambar. Proslava će se nastaviti i sutra, u 9 sati počinje međunarodni ribolovni kup, u 10 sati natjecanje u gađanju glinenih golubova te zračnom puškom. U 19 sati u organizaciji KUD-a „Jeka“ održat će se 16.Dubički folklorni susreti, dok će se za zabavni dio programa pobrinuti glazbeni sastav „Gospodari tambura“.

U nedjelju, 5. kolovoza Spustom unskim čamcima od Petrinje do Hrvatske Kostajnice, s početkom u 18 sati na kupalištu u Baćinu obilježit će se i 23.Obljetnica vojno-redarstvene akcije „Oluja“.

 

P1210837

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.