Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Vatrogasna cisterna i hidraulična oprema

Vrijednost oko 2 milijuna kuna

Vrijednost oko 2 milijuna kuna

Dobrovoljno vatrogasno društvo Novska od nedavno ima novo vatrogasno vozilo, vatrogasnu  cisternu kapaciteta 7 000 litara i novu višenamjensku hidrauličnu opremu.

U nazočnosti vatrogasnih zapovjednika DVD-a VZG Grada Novske, u dvorištu Vatrogasnog doma DVD-a Novska, cisternu i opremu vatrogascima je na korištenje predao  novljanski gradonačelnik Marin Piletić. Kako je rekao, vozilo s cisternom i oprema dobiveni su uz potporu Ministarstva gospodarstva, a  vrijednost je oko 2 milijuna kuna.

 

DVD_CISTERNA_12

– Samo je osam DVD-a na području Hrvatske dobilo vatrogasne cisterne. Posebno nam je dobro došao hidraulični alat,  jer DVD Novska pruža pomoć kod nezgoda i tehničkih intervencija na 63 kilometra auto ceste A3,   napomenuo je Davor Štimac, zapovjednik VZG Grada Novske.

 

 

– Vatrogasna cisterna i ostala oprema povećavaju spremnost pri intervencijama kao i  sigurnost naših građana i njihove imovine, rekao je gradonačelnik Piletić

 

 

Na opremi i vozilu zahvalio se Draško Vuković, predsjednik DVD-a Novska, a zapovjednik Goran Bezenšek s pripadnicima Vatrogasne postrojbe demonstrirali su mogućnosti cisterne i hidrauličnog alata, koji će služiti kod spašavanja unesrećenih iz vozila u prometnim nezgodama.

 

DVD_CISTERNA_01

Cisterna u slučaju potrebe  ima i mogućnost dovoza i posebnim nastavcima podjelu pitke vode za stanovništvo, a vatrogasaca su sada dodatno opremljeni za brze i učinkovite  intervencije.

 

DVD_CISTERNA_03

Cisternu i alate posvetio je novljanski kapelan Krunoslav Juraković.

 

DVD_CISTERNA_02

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.