Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

„Sava – Strug delta blues“ spojio Plesmo s Memphisom

4. međunarodni Rock&Blues kamp

4. međunarodni Rock&Blues kamp

U ambijentu Eko etno sela „Strug“ u Plesmu , traje 4. međunarodni  Rock&Blues kamp, glazbeni festival „Sava – Strug delta blues“. Tijekom dana održavaju se radionica za polaznike sviranja, solo i bas gitare te bubnjeva, a u večernjim satima na koncertima nastupaju poznate domaće rock&blues  legende.

 

BLUES_4

 

Festival je otvorio osnivač blues Hall of fame, dugogodišnjeg  predsjednika  i izvršni  direktor The Blues Fundation, Jay Sieleman sa suprugom Priscillom Hernandez, koji su došli iz Memphisa na poziv organizatora.

– Ovo je jedinstveni glazbeni događaj u Hrvatskoj, koji je spojio netaknutu prirodu,  rock&blues  i kolijevku bluesa u Memphisu, rekao  je Sieleman.

O programu i ideji održavanja glazbenog kampa, Miroslav Dimić, glazbenik, začetnik ideje održavanja ovog festival, direktora Pop-rock škole  iz Siska ističe, „u kamp su do sada dolazili polaznici  iz Bugarske, Bosne, Slovenije, Španjolske, Njemačke i Hrvatske koji su mogli učiti od.    poznatih, domaćih i stranih rock&blues  zvijezda. Na ovaj način stvorili smo  jednu novu turističku ponudu, spojivši  ekološki, seoski i gospodarstveni turizam s rock’n’ rolom & bluesom“.

 

BLUES_3

Prvu večer koncert, nastupili su Vedrana Božića i „Rock Masters feat“, glazbenika koji je svirao s grupama Roboti, Zlatni akordi, Time, Parni valjak. Iako su se „mučili“ s razglasom, odradili su profesionalno koncert do kraja, na žalost i ne pred velikim brojem publike.

U petak, 13. srpnja  očekuje se nastup Tomislava Golubana, Zlatana Čehića, Toni Jankovića uz Miru Dimića i Nenada Nene Borića.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.