Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Prezentacija ankete za stanove POS-a

Program koji nudi razne benefite

Program koji nudi razne benefite

Održana je prezentacija ankete o rješavanju stambenog pitanja putem društveno poticane stanogradnje. Grad Kutina prepoznao je važnosti i pogodnosti koje pruža izgradnja stanova po Programu poticane stanogradnje, te provodi anketu kako bi se uvidjelo postoji li interes za izgradnju stanova po programu POS-a koji nudi razne benefite za potencijalne kupce stanova.

 

IMG_8979_610x407

 

Gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić istaknuo je kako Grad Kutina namjerava u svrhu stambenih potreba i poboljšanja kvalitete stanovanja na području Kutine, dio građevine iz društvene namjene multifunkcionalne zgrade u centru Grada na Trgu dr. Franje Tuđmana, za koju je ishođena građevinska dozvola, preprojektirati u stambenu namjenu sa 6 stanova za potrebe mladih ljudi po Programu POS-a. Gradonačelnik dodaje da će, ukoliko se ukaže povećani interes za raspolaganje stanovima putem programa POS-a, u slučaju nedostatka broja stanova u multifunkcionalnoj zgradi na Trgu, Grad biti spreman ponovno pokrenuti Program POS-a Brunkovac za koji je u prethodnom razdoblju bila planirana izgradnja dvije višestambene građevine sukladno interesu mladih obitelji i građana Kutine za koji, s obzirom na tadašnju financijsku i gospodarsku situaciju, nije bilo mogućnosti projekt privesti kraju do ishođenja Potvrde glavnog projekt.

 

IMG_8983

 

Program poticane stanogradnje (POS) omogućava građanima Republike Hrvatske rješavanje stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijim od tržišnih uz garantiranu kvalitetu i završavanje radova u roku.

Pročelnik UO za gospodarstvo Grada Kutine, Hrvoje Krmelić, rekao je kako program POS-a ima iodređene benefite. „Oni su prvenstveno vezani uz uvjete cijene stana po m2 i uvjete koje banke danas na tržištu nude. Banke su ujedno i poslovni partneri agencije APN i sukladno tome su stvoreni i povoljniji uvjeti za kupnju stana. Kamata je malo manja od 3% na godišnjoj razini, postoji poček na godinu dana i otplata kredita do 30 godina. Temeljem novog zakona o društveno poticajnoj stanogradnji došlo je do promjene uvjeta cijene građenja stana, te maksimalna cijena stana iznosi do 1200 eura po m2. Ona ovisi o 2 faktora, o ekonomskoj cijeni građenja koje propisuje Vlada RH i o cijeni zemljišta i komunalne infrastrukture koja se mora napraviti i može biti do 50% od ekonomske cijene građenja. Cijena stanova od 1200 po m2 ne treba obeshrabriti građane jer to nije i konačna cijena”, istaknuo je pročelnik Krmelić.

 

IMG_8987

 

Cilj je vidjeti za kakvom veličnom stanova građani imaju potrebu, a konačni cilj ovisit će o građanima kako bi se znalo što točno planirati u suradnji s APN-om. Zainteresirani građani sve o anketi mogu saznati i na internet stranici www.kutina.hr , a s te adrese mogu preuzeti i sam Upitnik, ili mogu fizički podići obrazac u Odjelu za gospodarstvo u Gradu Kutini.

Ova anketa će se provoditi do 06. kolovoza 2018. godine. Popunjeni anketni upitnici dostavljeni poslije 06. kolovoza 2018. godine bit će obrađivani naknadno.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.