Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Potpisan Ugovor za provedbu edukativnih programa djece i učenika u PP Lonjsko polje

Sustavno bavljenje turizmom i zaštitom okoliša!

Sustavno bavljenje turizmom i zaštitom okoliša!

Ljepota, biološka raznolikosti i baština starih drvenih kuća, veliki su razlog za posjet Parka prirode Lonjsko polje. Otvaranjem Prijemnih centara, u Krapju, Čigoču i Repušnici, kao i najava gradnje novog centra „Crna roda“ u Osekovu,  broj posjetitelja će rasti.

Kako bi potaknuli posjetu i najmlađih, djece vrtićke dobi, učenika osnovnih i srednjih škola, Javna ustanova Parka prirode Lonjsko polje, potpisala je Ugovor za provedbu edukativnih programa s Gradom Novska.

Ugovor s ravnateljem JU PP Lonjsko polje Ivorom Stanivukovićem je u ime Grada Novske potpisao gradonačelnik Marin Piletić.

 

2

 

„Park prirode Lonjsko polje je drugi po veličini u Hrvatskoj, a zaštitom okoliša i turizmom se na ovim područjima treba sustavno i planski baviti.“ –  istaknuo je ravnatelj Stanivuković dodavši,

 

 

 

Ravnatelj Stanivuković također se zahvalio Gradu Novskoj koji je prihvatio ovu inicijativu, dodavši kako će se uskoro više čuti i o nekim drugim zajedničkim projektima.

 

3

 

Zadovoljstvo zbog potpisivanja Ugovora istaknuo je i gradonačelnik Novske Marin Piletić,

 

 

 

Edukacija, istraživanje i dolazak posjetitelja, osim prirode treba imati i cestovnu infrastrukturu. Uređenje ceste od Novske preko Jasenovca prema Sisku kao i ceste Nova Subocka – Plesmo –  Krapje, bit će svakako doprinos za gospodarski razvoj lokalnog područja.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.