Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Održana 12. sjednica Gradskog vijeća

Prihvaćeno izvješće POU Kutina

Prihvaćeno izvješće POU Kutina

12. sjednica Gradskog vijeća Grada Kutine održana je 19. srpnja 2018. godine, a zbog godišnjih odmora koji su u tijeku, sjednici je nazočio manji broj vijećnika, no dovoljan za kvorum za donošenje odluka.

 

IMG_8988_610x407

 

Izvješće Pučkog otvorenog učilišta Kutina koje je vijeću podnijela ravnateljica Jasminka Molnar prihvaćeno je s 9 glasova za i 7 suzdržanih. Ravnateljica je detaljno izvijestila vijeće o svim aktivnostima unutar ustanove, kako onima iz sfere kulture, tako i iz sfere obrazovanja.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Grad Kutina dobio je suglasnost vijećnika za provedbu ulaganja u projekt rekonstrukcije društvenog doma u Banovoj Jaruzi s dogradnjom dječjeg vrtića. Kako je izvijestio pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Krmelić projekt nije prošao na prvom natječaju unutar mjere 07, te je u planu ponovno apliciranje unutar iste mjere, podmjera 7.4. Projektom se planira rekonstruirati društveni dom, dograditi dječji vrtić, te urediti površina oko objekta, čime bi se na višu razinu podigao društveni život toga mjesta.

 

IMG_8995

 

Pročelnica za gospodarstvo Snježana Šlabek Ohman predstavila je VIII. Izmjene GUP-a, te IV izmjene Detaljnog plana uređenja središta grada Kutine.

 

IMG_8988_610x407

 

Usvojena je i odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama. Gradonačelnik Zlatko Babić  je rekao kako je u prostorni plan Kutine unesen i azil za pse koji bi po planu trebao biti smješten na kraju Industrijsko logističke zone, no standardi koji se traže za pse u azilu su vrlo zahtjevni. Gradonačelnik je vezano uz ovu temu naglasio kako je upoznat s problemima građana koji žive blizu Veterinarske stanice, te da se po tom pitanju traga za cjelovitim rješenjem.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.