Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održan radni sastanak s ministrom državne imovine Goranom Marićem

Predstavljen novi Zakon o državnoj imovini

Predstavljen novi Zakon o državnoj imovini

Održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, njegovi suradnici, predstavnici jedinica lokalne samouprave te ministar državne imovine Goran Marić.

 

3

 

Tema sastanka bila je predstavljanje novog Zakona o državnoj imovini i suradnja ministarstva s jedinicama lokalne samouprave.

Na ovom sastanku potpisan je i Ugovor o osnivanju prava građenja u svrhu izgradnje reciklažnog dvorišta  s Općinom Sunja. Također, uručena su i dva Ugovora Gradu Petrinji. Radi se o Ugovoru darovanja nekretnine u svrhu izgradnje dječjeg igrališta  te o Ugovoru darovanja nekretnine u svrhu izgradnje parka s multifunkcionalnom igralištem i pozornicom.

 

1

 

Pri potpisivanju Ugovora, Grga Dragičević, načelnik Općine Sunja rekao je nešto više o samom Zakonu koji je danas predstavljen,

 

 

Prilikom uručivanja vrijednih  Ugovora gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović istaknuo je veliko zadovoljstvo,

 

 

Dodavši kako je kao saborski zastupnik i sam sudjelovao u kreiranju ovog Zakona.

Župan Ivo Žinić zahvalio se ministru Mariću i njegovoj pomoćnici Ivani Pintar na dolasku u Sisačko-moslavačku županiju kako bi na radnom sastanku predstavili novi Zakon o državnoj imovini.

 

 

Sisačko-moslavački župan naglasio je kako su bivši sustavi na neki način ta prava oduzimali, te se pokušalo iz jednog središta upravljati na krivi način dodavši,

 

 

Zaključivši kako upravo ovaj Zakon omogućuje razvoj Sisačko-moslavčke županije koja se još uvijek oporavlja, kako od Domovinskog rata, tako i od gospodarske krize.

 

 

Ministar Goran Marić istaknuo je kako je sastanak bio iznimno plodonosan i učinkovit dodavši,

 

 

Na ovaj način jedinice lokalne samouprave više ne moraju čekati milost, već se primjenom ovog Zakona mogu razvijati.

 

 

Istaknuvši pritom dobru praksu koju provodi Grad Petrinja, jer su imovina i ljudi temeljni atribut države.

 

5

 6

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.