Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Gradonačelnik Dumbović održao je prijem Udruge športskih ribolovaca „Štuka – Kupa“

“Štuka-Kupa” suorganizira Fišijadu!

"Štuka-Kupa" suorganizira Fišijadu!

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović održao je prijem nedavno osnovane Udruge športskih ribolovaca „Štuka – Kupa“ koja je ujedno ove godine u suorganizaciji tradicionalne Fišijade. Novoosnovana Udruga svakako želi riješiti nagomilane probleme nakon gašenja Udruge „Štuka“ Petrinja.

„Čuo sam da ste aktivni, da ste se organizirali, da im imate neke nove ideje, novi statut i pravilnik po kojemu morate raditi. Meni je izuzetno žao što su ovakve okolnosti bile u ribolovnom društvu u zadnje vrijeme. Vi ste sada napravili jedan iskorak koji je po meni nadgradnja života vas kao udruge i ono što u zajednici možete ponuditi , a to je da skrbite o prirodnim ljepotama.“ – rekao je gradonačelnik Dumbović.

 

8a1dcd620e344e8fa64ed04b940701c7c6b1e576

 

Ribolovna Udruga je ostala bez svoga doma, te su tražili pomoć od Grada da se nađe rješenje za ovaj problem. Igor Karaturović, privremeni pročelnik stručne službe grada je rekao kako  Grada kad je u pitanju rješavanje imovinsko-pravnih odnosa parcele i ribolovnog Doma zasad ima javno objavljenu informaciju da je sud prihvatio zahtjev da se Grad upiše kao vlasnik te nekretnine, te kako ovih dana očekuju i da sa samog suda dođe rješenje za prihvaćanje tog zahtjeva.

Tihomir Ćorić, predsjednik novoosnovane Udruge „Štuka-Kupa“ želi ispraviti pogrešku koja se dogodila unutar zadnjih godinu dana i zadovoljni su što im Grad želi pomoći.

Tradicionalna Fišijada će biti održana u subotu 14. srpnja kao i dosadašnjih godina. U jutarnjim satima će se održati natjecanje u lovu ribe na plovak, a u popodnevnim satima će se održati natjecanje u kuhanju fiš paprikaša.

 

0a33130524e70e93c26a7885c26a2312c13027be

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.