Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

„Dan kao san – Prijevare građana treće životne dobi“

Preventivni projekt u organizaciji PU Sisačko-moslavačke

Preventivni projekt u organizaciji PU Sisačko-moslavačke

U sisačkom Domu za starije i nemoćne osobe jučer je održan preventivni projekt  „Dan kao san – Prijevare građana treće životne dobi“ koji je organizirala Policijska uprava sisačko-moslavačka, uz podršku Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova i partnera.

 

3

5

 

Više o projektu koji se provodi četvrtu godinu zaredom rekao je policijski službenik Ivo Jakić,

 

 

 

Jakić je dodao kako je u  kontekstu  praćenja podataka o  izvršenju kaznenih djela prijevara  u Republici Hrvatskoj, uočeno je da je u 2017. evidentirano 1490 kaznenih djela prijevara, u kojima je oštećeno 1579 osoba. Od ovog broja oštećenih osoba, 447 osoba je starije od 60 godina, što čini 28 posto. Također, Jakić ističe kako se najčešće radi o lažnom predstavljanju, ugovorima za teleoperatere i distributere, pozivima iz banke te raznim uslužnim djelatnostima.

 

 

7

 

6

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Ružica Čakširan istaknula je važnost ovakvih projekata,

 

 

 

Preventivnom programu nazočio je i načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut, a svojom nazočnošću podržali su ga i  Sandra Veber, voditeljica Službe prevencije iz Ravnateljstva policije, dr. Inoslav Brkić ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, Darko Srbljanin pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Ivan Buterin službenik u Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Grada Siska i dr.sc. Daša Poredoš-Lavor iz tvrtke „Novi život“ Sisak, vanjska suradnica Policijske uprave sisačko-moslavačke.

 

8

 

U sklopu programa u interpretaciji i izvedbi  „Mak teatra“, izvedena je edukativna predstava  „Kako sam postao žrtva prijevare“ i „Stanimo na kraj džeparima“, koji je popraćen kroz tematsko-scensku glazbenu izvedbu „Ja plaćam dug“ u izvedbi Marka Ivkovića.

Po završetku predstave svi prisutni mogli su obaviti kontrolu tlaka i šećera u krvi.

 

2

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.