Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Proslava Sv. Kvirina – nebeskog zaštitnika Sisačke biskupije

Dan Grada Siska

Dan Grada Siska

Blagdan sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i Grada Siska, svečano je proslavljen u Sisku. Procesija vjernika, članova udruga i predstavnika institucija kretala se od sisačke katedrale do bazilike Sv. Kvirina.

U procesiji su uz predstavnike biskupije sudjelovali i mnogobrojni hodočasnici te predstavnici udruga i institucija.

 

1 2 3 4 5 6

 

Mijo Brlečić, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije tom je prilikom rekao,

 

 

Misno slavlje u bazilici Sv. kvirina predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem koji je tom prilikom predstavio mons. Hrnića i ispričao nešto više o samom Kvirinovu,

 

 

Misnom slavlju uz sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića, njegove zamjenike Romana Rosavca i Ivana Celjaka, predsjednicu Županijske skupštine Ivanku Roksandić, gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića i njegova zamjenika Damira Markuša, koji su sudjelovali u svečanoj procesiji, nazočili su i zamjenica gradonačelnika Grada Petrinje dr. Viktorija Kaleb, gradonačenik Grada Gline Stjepan Kostanjević, te načelnik Općine Martinska Ves Stjepan Ivoš, kao i gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček i njeni zamjenici.

 

7 8 9 10 11 12

 

Po završetku misnog slavlja, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić podsjetio je na SV.Kvirina,

 

 

 

Također i ova crkva te župa nastale su  po završetku Domovinskog rata

 

 

S te strane župan je pozvao vjernike Sisačke biskupije, te vjernike ove župe na jedno zajedništvo,

 

 

Program u povodu Dana Grada Siska se nastavlja, stoga će predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak u 18 sati i 30 minuta, u atriju utvrde Stari grad u Sisku nazočiti Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Siska.

 

13 14 16 17 18 19 20 21 22 23

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.