Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Projekti inicijative “Neka zvijezde sjaje” predstavljeni u EU parlamentu

Certifikat dobila 2 projekta iz Sisačko-moslavačke županije

Certifikat dobila 2 projekta iz Sisačko-moslavačke županije

Inicijativa  “Neka zvijezde sjaje” pokrenuta je 30. kolovoza 2017. godine kao zajednička inicijativa devet zastupnika Europskog parlamenta s ciljem poticanja europskog zajedništva i solidarnosti te promicanja i povećanja vidljivosti rezultata kohezijske politike.

 

2

3

 

Nakon provedenog natječaja, stručno povjerenstvo je izabralo 5 najkvalitetnijih primjera dobre prakse provedenih EU projekata koji su se predstavili na samoj izložbi u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Postav izložbe čini četrdeset EU financiranih projekata iz devet država članica (iz Hrvatske, Bugarske, Belgije, Francuske, Njemačke, Nizozemske, Poljske, Rumunjske i Slovenije). “Znanjem do toplog doma” Društva za oblikovanje održivog razvoja iz Novske, “Revitalizacija tvrđave sv. Mihovila” iz Šibenika, “Sisačko-moslavačka županija – središte gaming industrije”, “Coworking Zadar – suradnjom do inovacija” te OSTEOGROW, Medicinskog fakulteta u Zagrebu hrvatski su projekti koji su predstavljeni na samoj izložbi. Prilikom otvorenja izložbe “Neka zvijezde sjaje” dodijeljeni su i certifikati najuspješnijima.

 

5

 

Više o samoj inicijativi ispričala je zastupnica u EU parlamentu Ivana Maletić,

 

 

Zastupnica Maletić pojasnila je i izbor projekata,

 

 

Tu se svakako istaknuo projekt “PISMO – SMŽ-središte gaming industrije”

 

 

Dodavši kako je ovo zapravo jedan mali pilot koji bi se morao širiti u cijeloj Hrvatskoj.

 

6

 

Zastupnica je rekla i nešto više o projektu “Coworkin”,

 

 

Zanimljiv projekt proveden je i u Petrinji,

 

 

Zaključivši kako je to nešto na čemu se moramo širiti i na čemu se  moramo graditi.

 

8

 

Certifikati su dodijeljeni i za projekte “Revitalizacija tvrđave sv. Mihovila” iz Šibenika te OSTEOGROW, Medicinskog fakulteta u Zagrebu,

 

 

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić  ujedno je uz organizaciju izložbe organizirala i putovanje za sve nagrađene. Tako su voditelji projekata imali priliku upoznati način rada EU parlamenta, te bogat kulturno-povijesni sadržaj Grada Bruxellesa.

 

 

9

35829014_1511267142311520_4698717096819818496_n (1)

13

12

 11

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.