Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Obilježen Dan grada Popovače

Bogat program uz jubilarnu proslavu

Bogat program uz jubilarnu proslavu

Jedan od najmlađih gradova u Hrvatskoj, te najmlađi grad u Sisačko-moslavačkoj županiji – Grad Popovača, raznolikim programom obilježava ovogodišnji Dan grada. Središnji događaj je dakako, već tradicionalno na Blagdan Sv. Alojzija Gonzage, danas održana svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj su nazočili i brojni gosti.

Na samoj Sjednici prigodno su se čelnici Grada osvrnuli na sve postignuto u proteklih godinu dana, ali su istaknuli i neke planove za budućnost.

 

2

 

Tako je predsjednik Gradskog vijeća Ivica Keser istakbnuo nešto više o radu samog Gradskog vijeća,

 

 

Zahvalivši se svim vijećnicima, gradonačelniku i zamjenicima na brojnim projektima koje su zajendičkim snagama uspjeli realizirati.

 

Gradonačelnik Josip Mišković podsjetio je na 25.obljetnicu kako je Popovača samostalna jedinica lokalne samouprave, osvrnuvši se posebno na proteklu godinu,

 

 

To je samo dokaz da Gradska uprava prati natječaje i čini sve kako bi se mještanima osigurao bolji život.

 

4

 

Svečanoj sjednici nazočili su  uz Tomislava Sokola, saborskog zastupnika i izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića,  predsjednica županijske Skupštine Ivanku Roksandić, predstavnici popovačkih prijateljskih Općina: Viteza i Prozor-Rame, te brojni gradonačelnici i načelnici kao i ostali predstavnici jedinica lokalne samouprave s područja Sisačko-moslavačke županije.

U svom obraćanju predsjednica županijske Skupštine Ivanka Roksandić istaknula je kako je ova godina zapravo godina velikih obljetnica u Sisačko-moslavačkoj županiji dodavši,

 

 

Suradnja između Sisačko-moslavačke županije i Grada Popovače je izuzetno dobra,

 

 

Roksandić je pritom istaknula i dobru suradnju kroz različite ustanove, među kojima je istaknula  Neuropsihijatrijsku bolnicu „Dr. Ivan Barbot“. Također, istaknula je kako također otiču lokanu zajednicu na što veći broj projekata i korištenja mogućnosti različitih fondova, sa jednim zajedničkim ciljem, razvojem.

Naravno, predsjednica županijske Skupštine spomenula je i vrijedan zajednički projekt u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Lonjsko Polje, novi ulaz u Park prirode čija gradnja uskoro započinje, a bit će smješten u Osekovu.

 

5

 

Josip Juričić, pomoćnik načelnika Općine Prozor-Rama u svom je obraćanju istaknuo kako je Povelja prijateljstva potpisana još 2013.godine,

 

 

Suradnja se odvija na područjima kulture i sporta,

 

 

Na samoj su Sjedinci dodijeljene i nagrade te priznanja, Nagradu za životno djelo dobila je umirovljena laborantica Marija Cvetko, Godišnje nagrade dodijeljene su NK „Dinamo“ Osekovo“ i NK „Naftaplin“ Stružec“, dok su priznanja uručena tvrtki Krnjić d.o.o. i Vinariji Trdenić.

O samom značenju nagrade progovorila je Marija Cvetko,

 

 

Program proslave se večeras nastavalja sa Svetom misom, likovnom izložbom te koncertom Jelene Rozge, uz domaće tamburaše i delicije.

 

1

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.