Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Krenuli radovi na županijskoj cesti kroz Bročice

U planu su radovi i na ostalim prometnicama

U planu su radovi i na ostalim prometnicama

Započeli su pripremni radovi rekonstrukcije županijske ceste ŽC 3250 kroz naselja Bročice, a provodi ih Poduzeće za ceste Slavonski Brod. Ovaj projekt kojim je predviđeno uređenje 2,6 kilometra ceste kroz naselje, širine 9 metara s biciklističkim stazama, financiran je u jednakim dijelovima  od strane Grada Novske  te od  ŽUC-a Sisačko moslavačke županije.

 

1

 

Ugovor o zajedničkom financiranju ovog projekta, početkom ove godine potpisali su gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić  i  ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisaačko-moslavačke županije Stipe Šapina.  Sredstava su iskazana u proračunima za ovu godinu, a odabirom izvođača, slavonsko brodskog  „Poduzeća za ceste“, radovi su na zadovoljstvo mještana Bročica krenuli.

Zbog stanja asfaltnog sloja prometovanje ovom dionicom predstavljalo je problem za vozače motornih vozila ali i za bicikliste i pješake, pa je cesta kroz Bročice bila  među prioritetima za obnovu županije i nove gradske uprave.

 

2

 

Pored radova na cesti u naselju Kozarice, prema riječima gradonačelnika Piletića, planirano je i asfaltiranje ceste koja spaja tvrtku Pelet u Bročicama s državnom cestom D47,  kao i uređenje ceste u naselju Stara Subocka, desni kraj pored rijeke Subocke sve do kraja tog dijela sela, do izlaska koji se spaja sa županijskom cestom prema naselju Plesmo.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.