Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Dani Europske unije u Novskoj

Projekt “Centar za mlade Novska”

Projekt "Centar za mlade Novska"

– Kroz projekt Centra za mlade Novske i pomoć koju Grad pruža, nadamo se biti nosivi stup ove zajednice, istaknuo je Filip Mičević,  prvog Dana Europske unije u Novskoj,  predstavljajući projekt za koji je Atletski kluba „NoGa“ putem natječaja Ministarstva demografije dobio 2,1 milijuna kuna za „Centar za mlade Novska“.

EU_06

 

Taj iznos je najveći koje je jedna udruga dobila za projekt kojim je predviđeno, uređenje prostorija u Sportskoj dvorani Srednje škole Novska, gdje bi se u Centru za mlade Novska, provodile razne edukativne radionice, organizirala predavanja, a tijekom provođenja projekta, posao bi dobile tri mlade osobe, voditelj, administrator i pedagog.

EU_03

 

Naglasivši kako je Novska sastavni dio Europske unije i kako „EU brine i skrbi o našim projektima“, gradonačelnika Marin Piletić,  nqaglasio je značaj  povlačenja sredstava iz fondova Europske unije. Predstavio je i projekt „Zaželi“ i zapošljavanje 40 do sada nezaposlenih žena koje će brinuti o četiristotinjak starijih na području Grada Novske, te Mjere HZZ-a Kutina i Grada Novske, o zapošljavanju i samozapošljavanju uz poticanje poduzetnika početnika u njihovim poduzetničkim inicijativama.

 

EU_04

 

O mjerama aktivne politike zapošljavanja, posebice o zapošljavanju mladih, govorila je Sonja Repić, predstojnica HZZ Kutina, a Zrinka Malešević, načelnica Sektora za upravljanje pri Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, o projektu „Zaposli se u Hrvatskoj“.

EU_05

 

Projekt poticanja malog i srednjeg poduzetništva, ispred Grada Novske predstavila je Boženka Spahić, a o iskustvima provedbe europskih projekata, predstavnici LIRE Lipik.

 

EU_07

 

Dani Europske unije u Novskoj uz predstavljanje knjige i više predavanja potrajati će do petka, 15. lipnja, kada će se održati početna konferencija projekta „Želim raditi, želim pomoći“.

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.