Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Sudionici Erasmus+ Sport programa boravili u Kutini

Partneri RK Moslavina su iz Latvije Litve, Poljske, Italije i Turske

Partneri RK Moslavina su iz Latvije Litve, Poljske, Italije i Turske

U Kutini je od 24. do 27. travnja održan peti trening u sklopu trogodišnjeg Erasmus+ sport projekta „Razvoj i implementacija prakse u skladu sa strategijom HEPA u lokalnim zajednicama diljem Europe (DEVHEPA)“.

 

IMG-c05276c15a63e38050c1531f5bcccd2c-V

 

HEPA strategija je strategija Svjetske zdravstvene organizacije kojoj je cilj međusektorska promocija tjelesne aktivnosti u svrhu prevencije kroničnih bolesti.  Slogan projekta kojem je nositelj Sportska agencija Grada Kekave je „Go active“, a partneri su različite institucije iz 6 partnerskih zemalja; Latvija, Litva, Poljska, Italija, Turska i Hrvatska. Hrvatski partner je Rukometni klub Moslavina.

 

IMG-b4611e0a43637c097a512a8948f4fd3a-V

 

Za vrijeme boravka u Kutini 27 sudionika treninga imalo je priliku kroz različite sadržaje saznati nešto novo o sportu u Kutini i Hrvatskoj, izmijeniti iskustva o implementaciji HEPA strategije u njihovim lokalnim zajednicama.

Nakon uvodnog dijela i upoznavanja Davorin Adamović predstavio je domaćina RK Moslavinu kroz prošlost i sadašnjost, a Kristina Mikuličić upoznala je sudionike s radom škole i programom univerzalne športske škole.

Drugi dan započeo je motivacijskom radionicom samoizgradnje, a nastavio razmjenom iskustava partnera. Za vrijeme studijskog posjeta Zagrebu sudionici su pohađali predavanja na Kineziološkom fakuletu, a posjetili su i Muzej Dražena Petrovića.

 

IMG-5cb2e0563ab1e2d3b63ee7d367fe83c1-V

 

Posljednji dan sudionici su proveli u Gradskoj upravi gdje ih je ugostila zamjenica gradonačelnika Sonja Repić, koja je ujedno i voditeljica projekta ispred RK Moslavina. Nakon prezentacije postojeće sportske infrastrukture u Kutini i planova za budućnost sudionici su primili potvrde o sudjelovanju u projektu.

Tijekom sva četiri dana treninga poslijepodneva su bila rezervirana za fizičke aktivnosti kako bi si sudionici osvjestili potrebu za fizičkom aktivnošću.

Tako su Lonjsko polje posjetili na biciklima, upoznali Kutinu tražeći znamenitosti u timovima te na taj način razvili zajedništvo i osjećaj timskog rada.

 

 

IMG-af26f866668b166e3748d99204eedb55-V

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.