Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

SMŽ: Prijem vatrogasaca povodom blagdana sv. Florijana

Na području županije djeluje 11.974 vatrogasaca u 137 vatrogasnih društava

Na području županije djeluje 11.974 vatrogasaca u 137 vatrogasnih društava

U prigodi obilježavanja dana nebeskog zaštitnika svih vatrogasaca, svetog Florijana, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić ugostio je predstavnike Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije na čelu s predsjednikom zajednice Mijom Brlečićem.

 

„Veliko hvala za sve ono što činite, a posebno na posljednim intervencijama vezanim uz poplave u našoj županiji i neka vas sveti Florijan štiti u vašim zadatcima i svakodnevnom životu.“ – kazao je župan Ivo Žinić  poželjevši i da potreba za takvim intervencijama bude što manja.

 

 

Potrudit ćemo se da još kvalitetnije opremimo vatrogasna društva. – kazao je župan ističući jako dobru suradnju za koju se nada da će se nastaviti i u budućnosti.

 

Dobru suradnju potvrdio je i predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Mijo Brlečić te kazao više o podatcima za prošlu godinu i potrebama zajednice:

 

 

„Sredstva od požarnih premija sve se više smanjuju tako da su nam sredstva županije neophodna.  Kontinuirano radimo na osposobljavanju vatrogasaca i nabavi opreme, a ove godine zajednica navršava 25 godina od osnutka za koju će prigodu zajednica tiskati i prigodnu brošuru.“ – istaknuo je Brkečić.

 

Na području županije u 137 vatrogasnih društava djeluje 11.974 vatrogasca, a prema podatcima posljednjeg popisa stanovništva oni čine oko 7% ukupnog broja stanovništva na području županije.

 

20180504_100451 20180504_102057

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.