Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Razvoj gospodarstva kroz sustav navodnjavanja

Potpisan Ugovor za izradu detaljne dokumentacije

Potpisan Ugovor za izradu detaljne dokumentacije

Potpisan je Ugovor o uslugama izrade detaljne dokumentacije Sustava  navodnjavanja Velika Ludina . Potpisali su ga, s predstavnicima Zajednice izvršitelja,  župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, u nazočnosti svojih zamjenika Romana Rosavca i Ivana Celjaka, i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković  .

 

lud 3

Nakon mjesec dana borbe s poplavama gdje smo , posebno uz angažman Hrvatskih voda , ali i uz angažman drugih službi, imali priliku vidjeti kako funkcionira sustav  i kada smo sve uspješno prevladali, bez većih posljedica ,  vrijeme je nastaviti  suradnju s Hrvatskim vodama , ali , ovoga puta, u segmentu razvoja naše županije, rekao je u prigodi potpisivanja Ugovora, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

 

I generalni direktor Hrvatskih voda podsjetio je na odličnu suradnju svih koji su dali veliki doprinos u obrani od poplava, te na taj način pomogli  Hrvatski vodama.

 

ludina_navodnjavanje00004

 

Dokazali smo i da smo kao sustav dobro ustrojenii spremni odgovoriti i na mogućem veliki katastrofe, posebno kada je riječ o ekstremnim hidrološkim uvjetima.

 

ludina_navodnjavanje00010

 

Radosni smo da kao Hrvatske vode možemo potpomoći proizvodnji i novim zapošljavanjima, a to su sustavi navodnjavanja, istaknuo je Đuroković

 

 

Rok za projektiranje glavnih izvedbenih projekata je 18 mjeseci,a zašto je to važno pojašnjava Đuroković

 

 

 

Ovo nisu jedini projekti, do sada je raspisano 9 projekata ukupne vrijednosti 360 milijuna kuna, a riječ je o 3700 novih hektara , novih površina za navodnjavanje u RH, istaknuo je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

 

ludina_navodnjavanje00007

Godinama su naši voćari odlazili u druge europske zemlje kako bi se upoznali s novim načinima proizvodnje, a sada drugi dolaze na područje Velike Ludine, rekao je načelnik općine Velika Ludina Dražen Pavlović. Na više od 250 hektara površina s plantažama jabuka i jagoda vrlo uspješni proizvođači idu u korak s proizvođačima u uniji.

 

 

Vrijednost danas potpisanog Ugovora je 2.250.000,00 kuna .

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.