Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Predstavljena mobilna aplikacija Gradskog muzeja Sisak

Poznate sisačke građevine u proširenoj stvarnosti

Poznate sisačke građevine u proširenoj stvarnosti

U sisačkom Gradskom muzeju danas je održana promocija informativne mobilne aplikacije koja koristeći suvremene prezentacijske tehnologije pruža jedinstveno iskustvo istraživanja povijesnih znamenitosti grada Siska i djelatnosti koje čine srž muzejskog djelovanja.

 

dav

 

Mobilnu aplikaciju izradila je propulzivna sisačka softverska tvrtka Curious Cat, dokazana u sličnim projektima za domaće i inozemno tržište. Ispred Curious Cat-a na današnjoj prezentaciji bili su Tibor Majić, voditelj projekata, koji je i održao prezentaciju te Lordan Badanjak, direktor poslovnog razvoja tvrtke.

Ravnatelj sisačkog muzeja mr. sc. Vlatko Čakširan napomenuo je kako je Gradski muzej Sisak jedan od rijetkih muzeja u Hrvatskoj koji se može pohvaliti vlastitom mobilnom aplikacijom. Aplikacija je korisnicima Androida dostupna na Google Play-u, dok će inačica za vlasnike Apple uređaja biti dostupna kroz dva tjedna.

 

sdr

 

Projekt izrade aplikacije inicirao je muzej, a financiralo Ministarstvo kulture s ciljem informiranja korisnika o radu muzeja kroz pregled djelatnosti koje njegovi odjeli pokrivaju, uvid u arheološka istraživanja koja se provode, stalni postav muzeja, prikaz građe iz muzejskih zbirki, njegove publikacije te sadržaje koji nude interesantne informacije o povijesti grada Siska.

Značajka aplikacije je i implementacija sustava proširene stvarnosti za prikaz animiranih trodimenzionalnih modela sisačkih znamenitosti. Više o aplikaciji saznajte u prezentacijskom videu tvrtke Curious Cat.

 


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.