Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Pedeset godina Odjela za dječju kirurgiju

Dvodnevni stručni skup hrvatskih dječjih kirurga u Sisku

Dvodnevni stručni skup hrvatskih dječjih kirurga u Sisku

Odjel za dječju kirurgiju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak u utvrdi Stari grad prigodnom rođendanskom večerom obilježio je , u petak, 18. svibnja ,50 godina kontinuiranog rada.

 

duj

Puno je vremena 50 godina jednog odjela, i rođendan slavi cijela ustanova, potvrdio je ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Tomislav Dujmenović

 

 

Kada jedan odjel radi toliko dugo, to je potvrda da smo potrebni, rekao je voditelj Odjela za dječju i plastičnu kirurgiju sisačke Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” Miroslav Petračić.

 

ap

Mi smo iz jedne konzervativne dječke kirurgije došli u jednu vrlo operativnu, dijagnostika nam je puno bolja.

 

 

zupan

 

Tih 50 godina nije samo velika stvar, već i priznanje za bolnicu i županiju, nastavio je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić

 

 

Župan je podsjetio da će standard i Odjela za dječju kirurgiju porasti izgradnjom Središnjeg paviljona te im poželio uspješan rad i narednih 50 godina, u čemu će im Županija pomagati i dalje.

 

zb

 

Pr. dr. Zoran Bahtijarević, predsjednik Hrvatskog društva za dječju kirurgiju izrazio je zadovoljstvo što se proljetni sastanak dječjih kirurga održava upravo u Sisku

 

 

U glazbenom dijelu programa sinoćnje svečanosti petnaestminutni koncert održao je  Josip Meixner. Podsjetimo, ovaj glazbenik je autor knjige “Glazba kao lijek”, u kojoj je na jednostavan način objašnjeno kako se glazba može koristiti u svrhu liječenja nekih bolesti i poboljšanja kvalitete života.

 

mei

Uz knjigu dolazi i CD istog autora cija glazba ima službeni medicinski certifikat da pozitivno utječe na vegetativno nervni sustav čovjeka, uz čiju se disfunkciju veže nastanak brojnih bolesti.

 

bol 1bol

Program dvodnevnog skupa dječjih kirurga nastavlja se u subotu, 19. svibnja  stručnim dijelom.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.