Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

OŠ Banova Jaruga proslavila 124. obljetnicu

Osvojila zlatni status EKO škole!

Osvojila zlatni status EKO škole!

Osnovna škola Banova Jaruga  proslavila je 124. obljetnicu škole te obnovljenim desetogodišnjim statusom osvojila zlatni status EKO škole.

Obljetnici je nazočio i gradonačelnik Zlatko Babić  koji je u pozdravnom govoru uputio čestitku za Dan škole, ali i za dobiveni zlatni status Eko škole te pohvalio sav trud učitelja i učenika koji ulažu u svoje ekološke aktivnosti.

 

IMG_7065

 

Irena Rukavina, koordinator Eko škole i voditeljica učeničke zadruge naglasila je da je cilj programa uključiti ekološke teme u sve programe rada, nakon čega je prezentirala školske aktivnosti koje se provode kroz pedagošku godinu.

 

IMG_7086

 

Od 1984.godine kada je na prijedlog tadašnjeg lugara Matije Uzelca izgrađena OŠ Banova Jaruga, kontinuirano je provodila odgoj i obrazovanje za okoliš kroz različite aktivnosti kao i njegovanje jezika i kulture češke i slovačke nacionalne manjine, a od 1921. Godine u suradnji s pradomovinom, tada Čehoslovačkom, stručni učitelji dolazili su podučavati materinjem jeziku. Danas u OŠ Banova Jaruga radi 48 djelatnika i pohađa ukupno 178 učenika u četiri područne škole i matičnoj školi.

U Međunarodni program odgoja i obrazovanja za okoliš, škola se zvanično uključila 2008.godine, a  2009.godine osnovala je učeničku zadrugu „Banovljansko proljeće“ u čijem radu povremeno sudjeluju svi učenici, dok kontinuirano rade tri sekcije učenika okupljenih u sekciju rukotvorina, voćara i cvjećara.

U znak obilježavanja Dana škole i osvojenog zlatnog statusa Eko škole, ravnateljica Sanja Marčec gradonačelniku Zlatku Babiću uručila je prigodan poklon napravljen vrijednim rukama učeničke zadruge.

 

IMG_7181

 

U tijeku je energetska obnova na objektu OŠ Banova Jaruga kojom će ova škola 125. obljetnicu dočekati u novom ruhu s ciljem kvalitetnijih uvjeta za rad u školi, ali i ostvarenja značajnih financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti i smanjenjem potrošnje energije.

 

IMG_7170

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.