Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Obilježen blagdan sv. Florijana

125. godišnjica vatrogastva u Popovači!

125. godišnjica vatrogastva u Popovači!

Članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava u sastavu Vatrogasne zajednice Grada Popovače svečano su obilježili blagdan sv. Florijana.

 

dav

dav

 

Uoči središnje proslave, Vatrogasna zajednica je na Trgu ispred Robne kuće u središtu Popovače organizirala predstavljanje vozila i opreme kojom raspolaže, a koje su, među ostalim građanima, posjetili i polaznici Dječjeg vrtića te učenici Osnovne škole Popovača. Bila je to jedna od aktivnosti koje popovački vatrogasci provode u sklopu obilježavanja Mjeseca zaštite od požara.

 

dav

dav

 

Program subotnje proslave Dana vatrogastva i zaštitnika vatrogasaca započeo je tradicionalnim postrojavanjem na središnjem gradskom trgu uz defile vatrogasnih vozila kroz uži centar i kružni tok Popovače.

 

8

9

 

Kao i proteklih godina, predsjednike i zapovjednike DVD-a te vodstvo Zajednice potom je primio gradonačelnik Josip Mišković koji je rekao nešto više o samom susretu,

 

 

Gradonačelnik je istaknuo da će Grad Popovača i dalje razvijati svoje dobrovoljno vatrogastvo,

 

 

To su Donja Jelenska, Slatina i Podbrđe,  naselja u kojima su aktivna još jedino Dobrovoljna vatrogasna društva.

Vatrogastvo na području Grada Popovače ove godine obilježava 125. godišnjicu,

 

 

Svečano misno slavlje predvodio je župnik popovačke župe sv. Alojzija Gonzage, vlč. Mato Draganović, a pored brojnih okupljenih vatrogasaca i mještana,uz gradonačelnika Josipa Miškovića, nazočili su mu i zamjenik sisačko- moslavačkog župana Roman Rosavec, zamjenik gradonačelnika Ivan Križanić kao i predsjednik Gradskog vijeća i ovog mjesnog odbora Ivica Keser.

 

10

11

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.