U ponedjeljak 14.svibnja 2018. tvrtku Optiplast d.o.o. posjetili su predsjednik HGK – Županijske komore Sisak Boris Mesarić i direktorica HGK –  Županijske komore Sisak  Brankica Grd. S radom tvrtke, novim ulaganjima i uvođenjem najsuvremenije opreme za proizvodnju goste je upoznao direktor tvrtke  Danijel Drčić.

 

ŽK4

Zahvalivši se na interesu za rast i razvoj Optiplasta, direktor Danijel Drčić,  istaknuo je kako Optiplast  prati trendove, kako na domaćem, tako i na tržištima EU, te u skladu s time ulaže u nove tehnologije. U posljednje tri godine Optiplast je u investicijskom ciklusu s ciljem povećanja preradbenog kapaciteta, veće kvalitete gotovog proizvoda te optimizacije i ubrzanja proizvodnih procesa.

 

ŽK5

U te tri godine uloženo je oko 23 milijuna kuna u razvoj, 13 milijuna kuna su vlastita sredstva, a 10 milijuna kuna su bespovratna sredstva iz fondova EU. Uz sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, 2013. godine uvedena je nova  liniju za reciklažu polietilena kapaciteta oko 1700 tona godišnje. Izgrađene su dvije nove hale , nabavljeni novi strojevi , budući  se želi dosegnuti  preradbeni kapacitet od 5000 tona godišnje, istaknuo je Drčić.

 

ŽK6

Dio kapaciteta odnosit će se na proizvodnju biorazgradivih vrećica. Biorazgradive vrećice činit će ubuduće oko 20 posto ukupne proizvodnje Optiplasta. Italija, Francuska i Belgija jedine su u EU donijele odluku o uvođenju biorazgradivih treger vrećica u rolama za voće i povrće i na blagajnama trgovačkih centara. U te će ih zemlje Optiplast izvoziti.

Činjenica da je Optiplast  već sada regionalni lider u proizvodnji vreća za smeće, vrećica za kupovinu i vrećica za zamrzavanje, ovom novom linijom  u samom je  vrhu  u svojoj “branši”.

Investicijski ciklus tvrtke Optiplast d.o.o.
5.00(1 glas)
Komentara(0)