Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

BM 365 – stranka rada i solidarnosti organizirala humanitarnu akciju

U Hrvatskoj Kostajnici za osam obitelji čije su kuće nedavno uništene

U Hrvatskoj Kostajnici za osam obitelji čije su kuće nedavno uništene

Članovi zagrebačkog izaslanstva Organizacije Gradske četvrti BM 365 – stranke rada i solidarnosti Gornja Dubrava, Mjesnog odbora Dobri dol i Županijske organizacije ove Stranke u Sisačko-moslavačkoj županiji u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. godine posjetili su Hrvatsku Kostajnicu gdje su održali humanitarnu akciju za osam obitelji čije su kuće nedavno uništene tijekom elementarne nepogode.

„Ovo je već deveta humanitarna akcija u kojoj sudjeluju ne samo stranački aktivisti nego i brojni drugi naši sugrađani. Međutim, najzaslužniji za ovaj događaj je Semir Orlić čija je šesteročlana obitelj u odronu zemlje izgubila svu svoju imovinu“, izjavila je koordinatorica akcije Andreja Marcetić.

Ovaj hrvatski branitelj s obitelji trenutačno je smješten u Petrinji u stanu površine 60 četvornih metara u kojem živi zajedno sa suprugom i četvero djece. Semir Orlić, koji je akciju koordinirao na terenu, uime stradalnika i svoje obitelji Zagrepčanima je uputio tople riječi zahvale.

 

IMG_4222

 

Podsjetimo kako su sredinom mjeseca ožujka mnogi stanovnici Hrvatske Kostajnice pretrpjeli katastrofu tijekom nezapamćene elementarne nepogode koju su uzrokovale velike količine oborina, izlijevanje Une izvan korita rijeke i odroni vodom natopljene zemlje. Srećom, u poplavi i na golemom klizištu koje je srušilo obiteljske kuće, nitko nije smrtno stradao.

Pridružujući se udrugama i pojedincima koji su već pomogli stradalima, BM 365 – stranka rada i solidarnosti organizirala je prikupljanje pomoći za osam obitelji u Hrvatskoj Kostajnici koje su ostale bez krova nad glavom. Potrebitima je darovano ono što im je u ovom trenutku najnužnije: madraci za krevete, 80 paketa higijenskih potrepština, posuđa, obuće i odjeće, te igračaka za najmlađe stradalnike. Donaciju su omogućili stranački aktivisti iz zagrebačke Gradske četvrti Gornja Dubrava i Mjesnog odbora Dobri dol, u suradnji sa ŽO Stranke rada i solidarnosti Sisačko-moslavačke županije.

 

IMG_4226

 

Stranačko izaslanstvo tim se povodom prvo zadržalo u Petrinji gdje su ga primili član Predsjedništva ŽO BM 365 – stranke rada i solidarnosti, zamjenik gradonačelnika Grada Petrinje Branimir Bešlić i predsjednik petrinjske Gradske organizacije ove Stranke Vladimir Štajcar. U društvu Semira Orlića sudionici ove dobrotvorne akcije zatim su otišli u Pounje gdje je donirana pomoć potrebitim obiteljima.

U izaslanstvu Organizacije GČ BM 365 – stranke rada i solidarnosti Gornje Dubrave sudjelovali su predsjednik Vijeća ove Gradske četvrti Damir Oniško, vijećnici Ilija Sliško, Neda Kovačević i mr. sc. Andreja Marcetić u svojstvu koordinatorice akcije, te predsjednik Vijeća MO Dobri dol Zvonko Rutar. Zagrebačkom izaslanstvu pridružio se i predsjednik sisačko-moslavačke ŽO BM 365 – stranke rada i solidarnosti, vijećnik u Županijskoj skupštini Josip Takač, tajnica ŽO ove Stranke Mirjana Gerić Strižić, te stranački dužnosnici Zlatko Karabeg i Željko Klobučar.

 

IMG_4261

 

Koordinatori humanitarne akcije Andreja Marcetić i Semir Orlić tom su prigodom uputili javnu zahvalu Zagrepčanima koji su donacijama nesebično pomogli u realizaciji ove akcije.

Među ljudima velika srca su Miljenko i Sergej Šimpraga, Biserka Kapusta, Ivana Ivy,  Učenički dom „Dora Pejačević“ Zagreb, Agata Smoljan, Lidija Padovan Đirlić, Željka Šemper, Renata Hruskar, Nadica Hanzek, Nikolina Marijanović, Mario Mišić, „2nd shop Ines“ Zagreb,  Prehrambeno-tehnološka škola Zagreb, Josip Šestak, Katarina Gotal, Renata Svetec, Nikoleta Sever-Brajković, Enisa Majer, Robert Takač, Darko Majpruz, Mara Ugljar, Zvjezdana Žuglić, Dalibor Kelčec-Pester, Avni Osmani, Dražen Huzek, Jadranka Milivojević, Damir Perica i Ivan Varat. Osobita zahvalnost odnosi se na zagrebački Centar za odgoj i obrazovanje, čija je ravnateljica Liliana Kaličić Galeković ustupila prostor ove ustanove za odlaganje i sortiranje donacije.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.