Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Dan Europe

Petir: “Naše članstvo u EU trebamo koristiti na još bolji i pametniji način”

Povodom proslave Dana Europe,09. svibnja ,  europske institucije otvarile su svoja vrata  javnosti 5. svibnja u Bruxellesu, 5. i 9. svibnja u Luxembourgu te 10. svibnja u Strasbourgu.

Lokalni uredi EU-a u Europi i diljem svijeta organiziraju niz aktivnosti i događanja za sve dobne skupine.

 

banner-openday-2018

Svake godine tisuće ljudi sudjeluju u posjetima i raspravama, prisustvuju koncertima i drugim događanjima kako bi obilježili taj dan i podizali svijest o EU-u.

U  Muzeju Mimara u Zagrebu , u srijedu,09.svibnja  bit će proglašeni  pobjednici Natječaja za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika/ce u Hrvatskoj.

Petir EPP

Nakon proglašenja bit će održana konferencija „Mladi poljoprivrednici i EU fondovi“ na kojoj sudjeluju hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, inače ambasadorica izbora za najboljeg mladog poljoprivrednika za Hrvatsku.

 

 

Potrebno je, dodaje Petir možda na bolji i pametniji način koristiti naše članstvo.

 

Dan Europe obilježava se 9. svibnja svake godine.Naime, 9. svibnja 1950. Robert Schuman, tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske predstavio je svoj prijedlog formiranja Europske zajednice za ugljen i čelik.

Ovaj prijedlog, poznatiji kao “Schumanova deklaracija”, smatra se početkom formiranja onoga što je danas poznato kao Europska unija.

 Danas se deveti svibnja, uz himnu i zastavu, uzima kao europski simbol. Vijeće Europske unije u Milanu 1985. godine donijelo je odluku kojom se 9. svibnja svake godine obilježava kao “Dan Europe”.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.