Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

AK „NoGa“ i „Nora“

Zdrav duh i promocija rekreacije i trčanja za Svjetski dan sporta

Zdrav duh i promocija rekreacije i trčanja za Svjetski dan sporta

Vježbanjem na otvorenom, trčanjem i „Danima otvorenih vrata“, Atletski klub „NoGa“ i Udruga športske rekreacije “Nora” Novska, obilježili su Svjetski dan sporta.

 

SPORT_05

Udruga športske rekreacije “Nora” Novska djeluje sedam godina, promovirajući sportsku rekreaciju u različitim prigodama.

SPORT_06

Članice kluba vježbaju dva puta na jedan, utorkom i četvrtkom u Sportskoj dvorani Srednje škole Novska ili na otvorenom, a kako je kazala Marija Bilman, predsjednica, programi su sadržajni.

 

SPORT_03

Uz pilates, yogu, aerobik, korektivnu gimnastiku i druge oblike, tjedno imaju oko pet sati vježbi i treninga s Josipom Bjondom Šepović, stručnom trenericom.

 

 

Sportskim aktivnostima Atletski klub „NoGa“ rad su oplemenili i  organizacijom humanitarne utrke „SVE za NJU“, a njihova škola trčanja svaki put ima sve više polaznika.

 

SPORT_02

 

Među prepoznate sportske događaje u gradu,  hvale je vrijedna manifestacija, atletska utrka  „NovskaRUN“,  koju su  četiri puta uspješno organizirali okupivši na utrkama stotine sudionika i trkača iz hrvatskih atletskih klubova.

 

 

SPORT_04

– Ponosni smo što smo nedavno dobili i sredstva za naš projekt „Centar za mlade Novska“, rekla je članica kluba NoGa,  Kaća Piletić

 

 

 

Vježbanje doprinosi zdravlju i tjelesnoj formi, a kako bi promovirali i sportsku rekreaciju u gradu i upoznali građane čime se bave, obje udruge pozvale su sve, bez obzira na starosnu dob, da im se priključe.

 

SPORT_07

Foto: Željko Gašparović

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.