Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Općina Jasenovac dodijelila stipednije učenicima i studentima

38 učeničkih i 11 studentskih stipendija

38 učeničkih i 11 studentskih stipendija

Jedan od 11 dobitnika studentske stipendije s kojima je potpisan ugovor je i Alen Đurić iz Košutarice, student Agronomskog fakulteta u Zagrebu, koji stipendiju dobiva prvi put i kako je rekao – dobivena sredstva dobro će mu doći.

 

 

Učenica Silvija Alich, koja je već dobivala stipendiju, kazala je kako će koristi dobivena sredstva:

 

 

JASENOVAC_STIPENDIJE_1

 

Učeničke stipendije dodjeljuju se za razdoblje od  1. siječnja do 30. lipnja 2018. godine, te od 01. rujna do 31. prosinca  2018. godine, dok se ona studentske dodjeljuju na rok od  1. siječnja  do 31. srpnja, te od 1. listopada do 31. prosinca 2018. godine.

 

JASENOVAC_STIPENDIJE_2

 

Za stipendije su u Općini Jasenovac iz proračuna osigurali 136 tisuća kuna – kazala je načelnica Marija Mačković te dodala:

 

 

Naš prioritet su mladi ljudi koji su budućnost svakog kraja pa tako i našeg, te na ovaj način želimo doprinijeti njihovom ostanku ovdje i njihovom aktivnom sudjelovanju u radu zajednice. – naglasila je Mačković.

 

Dodajmo i to kako osim stipendija Općina Jasenovac osnovnoškolcima dodjeljuje besplatne udžbenike i radne bilježnice te pomaže učenicima iz socijalne kategorije i  sufinancira prehranu u školi.

 

JASENOVAC_STIPENDIJE_4

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.