Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Kino klub Sisak organizira seriju radionica o medijskoj pismenosti

Prijave na radionice otvorene su do 5. svibnja

Prijave na radionice otvorene su do 5. svibnja

Kino klub Sisak organizira još jednu seriju radionica pod nazivom “Medijska pismenost”. Projekt je skup radionica medijske pismenosti organiziran za djecu, roditelje i učitelje. Svrha radionica je osnažiti želju mladih za kritičkim mišljenjem i povećati medijsku pismenost općenito.

Radionice će se provesti pod stručnim vodstvom Ane Đordić, Martine Mladenović, Kristine Kovačević, Ognjena Andrića i Matije Holjevca.

Radionice obuhvaćaju predavanja: sigurnost na internetu, mediji i dječji razvoj, nasilje u medijima i prepoznavanje stereotipa, kritički osvrt na film i filmsku umjetnost, pisanje filmske kritike i radionica objave članka u medijima.

Glavni cilj programa je stvoriti poticajno okruženje u kojem najmlađi i roditelji mogu razmjenjivati ideje i iskustava koja proizlaze iz konzumacije medija, te stvaranje jasnih i čvrstih temelja za kritičko konzumiranje medijskog sadržaja. Kroz radionice se također želi potaknuti djecu, učitelje i roditelje da se bave kulturom i filmom.

Prijave na radionice otvorene su do 5. svibnja i primaju se putem linka www.kks.hr/prijava-na-radionicu/. Prijaviti se mogu učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola, kao i roditelji navedenih učenika.

Projekt provodi Kino klub Sisak uz sufinanciranje Agencije za elektroničke medije.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.