Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Hrvatski vinari i najuzornija hrvatska seoska žena u EP u Bruxellesu

Odbor za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskoga parlamenta u utorak je u Bruxellesu s nacionalnim parlamentima održao zajedničku sjednicu “Na putu prema ZPP-u nakon 2020.: budućnost hrane i poljoprivrede”.

Sjednicu je pratila delegacija najboljih hrvatskih vinara, šampiona Sabatine 2017. OPG Đurinski i Pošip PZ Čara koji su na poziv hrvatske zastupnice Marijane Petir u posjetu Europskom parlamentu gdje su se tijekom dvodnevnoga boravka u Bruxellesu upoznali s radom europskih institucija, a održali su i sastanak s predstavnicima Europskog odbora vinarskih poduzeća CEEV te ujedno predstavili svoja vina.

Petir EPP

Osim hrvatskih vinara, sjednici je nazočila i Renata Bedeković, najuzornija hrvatska seoska žena koja se u Bruxellesu susrela i s predstavnicima Odbora za žene COPA-COGECA-e, krovne organizacije poljoprivrednika EU-a. Bedeković je predstavila Natječaj za izbor najuzornije hrvatske seoske žene čija je pokroviteljica hrvatska zastupnica Marijana Petir, kao i svoj OPG na kojem uzgaja crnu slavonsku svinju te je razgovarala o položaju seoskih žena.

Emisiju “Iz srca Europe” u kojoj su uz zastupnicu Petir gostovale najuzornija hrvatska seoska žena Renata Bedeković i novinarka Slobodne Dalmacije Diana Rajčić možete pogledati u nastavku.

 

 

Emisiju “Iz srca Europe” u kojoj je uz zastupnicu Petir gostovao vinar Stjepan Đurinski, šampion Sabatine 2017. pogledajte u nastavku.

 


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.