Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Gradonačelnik u obilasku Poslovne zone Kutina II

Grad potiče razvoj gospodarstva

Grad potiče razvoj gospodarstva

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i Hrvoje Krmelić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj nastavljaju obilaziti tvrtke i obrte s područja Grada, a sve to kako bi svoje sugrađane upoznali sa djelatnostima tvrtki i obrta koje planiraju proširiti svoju proizvodnju te izgraditi adekvatni poslovni prostor na Poslovnim zonama.

Sukladno tome posjetili su obiteljski limarski obrt „Antonio“ , koji se bavi proizvodnjom građevinske limarije, a kojoj se ponudilo adekvatno zemljište u Poslovnoj zoni Kutina II.

 

111

 

Limarski obrt posluje od 1997. godine.  Krenuli su s malim kapacitetima, a s obzirom da su proširili ujedno i povećali kapacitet na tržištu, ostvarili su i potrebe za većom proizvodnjom, stoga im je u planu izgradnja nove proizvodne hale na zemljištu PZK II kako bi mogli znatno povećati svoju proizvodnju i time postići bolju konkurentnost na samom tržištu.

U toj namjeri, Grad Kutina će im omogućiti kupnju zemljišta u Poslovnoj zoni Kutina II za izgradnju poslovne građevine te za proširenje poslovne djelatnosti i to po povlaštenoj cijeni, uz davanja povlastica Grada poput oslobađanja 75% plaćanja komunalnog doprinosa, 100% oslobađanja komunalne naknade za slijedećih 5 godina od dana izgradnje i ishođenja uporabne dozvole poslovne građevine, te subvencije kamata od 1% kroz Program poduzetnički krediti SMŽ.

Limarski obrt sada ima 15 zaposlenih, a povećanjem proizvodnog kapaciteta ujedno bi se stvorila i mogućnost za otvaranjem novih radnih mjesta.

Gradonačelnik Zlatko Babić naglasio je da su svi gospodarstvenici, koji zapošljavaju ljude i stvaraju vrijednost od izuzetne važnosti za razvoj Grada, jer upravo glavni cilj poduzetničkih zona je razvoj poduzetništva na području Grada Kutine kao i sprečavanje opustošenosti slobodnog prostora i onog najvažnijeg, smanjenja nezaposlenosti.

Ovim načinom Grad Kutina i dalje nastoji cjelokupnu Poslovnu zonu Kutina II, kao i druge poslovne zone u Kutini, staviti u funkciju u svrhu razvoja gospodarstva na područje Grada Kutine, kao i poduzimanje i drugih aktivnosti za ostale neizgrađene parcele unutar spomenutih poslovnih zona  kako bi iste bile na raspolaganju i kako bi se stavile u funkciju razvoja poduzetništva Grada Kutine.

 

444

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.