Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Biskup blagoslovio početak radova na Caritasovom domu bl. Alojzija Stepinca

U Petrinjskoj ulici u Sisku

U Petrinjskoj ulici u Sisku

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je u utorak 24. travnja u Petrinjskoj ulici u Sisku početak radova na Caritasovom domu bl. Alojzija Stepinca, za najpotrebnije.

Na približno 300 m2 ovaj dom će, kada otvori svoja vrata za otprilike dvije godine, pružit usluge smještaja i pomoći u kriznim situacijama pojedincima i obiteljima. Blagoslovu su nazočili domaći župnik župe Pohoda BDM vlč. Ivan Grbešić, arhitektica Ivana Vujić Kljajić te izvođač radova i predstavnik donatora Davor Vrbanek.

 

_MG_8566

 

Obraćajući se okupljenima biskup Košić je istaknuo kako Biskupija već nekoliko godina planira gradnju ovog doma koji je više nego potreban na području grada Siska.

„Neki kažu da u našem gradu nema takvih ljudi, ali to je zato jer ih ti ne vide ili ih ne žele vidjeti. Često se pitam i brine me, kako se na velikim hladnoćama zimi snalaze ljudi koji su na ulici. Tužno bi bilo da mi kao vjernici i katolici nemamo nekog toplog kutka za njih i sve one koji se nađu u teškoj nevolji. Ova kuća bit će dar svih onih koji osjećaju potrebu da pomognu bližnjem u potrebi“, rekao je biskup dodavši kako će se ova kuća graditi najvećim dijelom iz donacija, posebno zahvalivši na daru i trudu arhitektici Vujić Kljajić i izvođaču radova Vrbaneku.

 

_MG_8575

 

Svoje zadovoljstvo zbog izgradnje ovog doma izrazili su i okupljeni susjedi i župljani koji su se s radošću podsjetili kako je upravo ovu parcelu župi Pohoda BDM poklonio g. Rudolf Kapša uz uvjet da se na njoj sagradi dom za najpotrebnije.

(SV)


 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.