Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Premijer sa suradnicima obišao Jasenovac

Vodostaj Save kod Jasenovca 920 cm

Vodostaj Save kod Jasenovca 920 cm

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić,  župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić, predstavnici Stožera civilne zaštite i njihovi suradnici obišli su u ponedjeljak, 19. ožujka  teren u Jasenovcu.

 

pl 1

Vodostaj rijeke Save u Jasenovcu dosegnuo je 920 cm s tendencijom porasta čime je premašio dosadašnji rekord iz 1970. godine.

 

pl 4

Trenutačno je područje Jasenovca jedno od najugroženijih područja i sve stručne službe na terenu ulažu veliki napor kako bi se situacija stabilizirala.

Mještanima, djelatnicima vodoprivrednih tvrtki, pripadnicima HGSS-a iz Novske, vatrogascima i drugima i dalje pomaže oko 150 pripadnika Hrvatske vojske, koji su angažirali i nužnu mehanizaciju, čamce te amfibiju. Iz MORH-a navode da je trenutačno na području Jasenovca, u mjestu Uštica, angažirano 111 pripadnika Hrvatske vojske. Pomažu stanovništvu u obrani od poplava.

 

pl 2

Stari nasipi već su natopljeni vodom pa mještani strahuju da bi se mogli urušiti.

HGSS je porukom na Twitteru potvrdio da je stanovništvo Mlake proteklih dana potpuno odsječeno zbog poplave. Navodi i da HGSS od ranog jutra čamcima prevozi materijal i djelatnike, kako bi se sanirao i podignuo nasip, te namirnice izoliranim mještanima.

Foto: Hrvatske vode


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.