Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Potpisani ugovori o sufinanciranju obnove sakralnih objekata

Pomoć župama na području Grada Novske

Pomoć župama na području Grada Novske

U sklopu programa „Obnova i izgradnja sakralnih objekata“ na području Grada Novske potpisani su ugovori o bespovratnim sredstvima u iznosu od 250.000 kuna za tri župe s područja Novljanskog dekanata. Ugovore o dodjeli financijskih sredstava potpisali su, Milan Vidaković župnik Župe sv. Luke Evanđeliste u Novskoj, Josip Pendžić,  župnik Župe sv. Tome  Apostola u  Rajiću te župnik Župe sv. Josipa u Lipovljanima, Tomislav Pavlović, s Marinom Piletićem, gradonačelnikom Grada Novske.

 

 

S dobivenih 20 tisuća kuna nastavljaju se radovi na kapeli Pohoda Blažene Djevice Marije u Staroj  Subockoj, za crkvu sv. Luke Evanđeliste u Novskoj unutarnjim radovima u crkvi namijenjeno je 200 tisuća kuna dok je za župu sv. Tome u Rajiću namijenjeno 20 tisuća kuna.

 

 

 

CRKVE4_070318

 

U ime potpisnika, župnika Josipa Pendžića i Tomislava Pavlovića, zahvalio se župnik Župe sv. Luke Evanđeliste Milan Vidaković, podsjetivši na brojne sakralne objekte srušene i uništene tijekom Domovinskog rata i njihovu obnovu u kojoj je velikim dijelom sredstvima sudjelovao Grad Novska, ali i pomoć koju nadalje pruža.

 

 

„Nadam se da će ova financijska sredstva koje je Grad Novska kroz gradski proračun osigurao i ovim ugovorima donirao, župama biti od velike pomoći. Veseli nas i obnova i rekonstrukcija i dogradnja naših sakralnih objekata na području grada.“ – zaključio je Piletić.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.